fbpx
Kaupunkiuutiset

Pakina: Hämääkö valepesä ampiaisten kuningatarta vai putoaako rakentaja tikkailta?

Kuva: Toni Rasinkangas
Kuva: Toni Rasinkangas

Nyt on viimeinen hetki päästä rantakuntoon kesäksi, lehdet toitottavat. En muista olleeni rantakunnossa edes lapsena, joten se siitä.

Lontoon Arsenal-kaupasta on tilattu kolme XXL-kokoista pikeepaitaa, jolla tämän suven ulkonäköpaineet on hoideltu. Pirun pieneksi on muuten brittien XL mennyt. Johtuu varmaan Brexitistä.

Tässä on nimittäin muuta ajateltavaa. Rintamiestalon portaikon kattoa on ruvettava purkamaan ensi tilassa. Remonttihan jäi viime kesältä väliin, kun ullakolla asusti palttiarallaa 10 000 ampiaista.

Minä ihmisparka ajattelin voivani lusmuilla tästä projektista ainakin oranssin kevään onnelliseen loppuun ja parhaassa tapauksessa vielä NHL:n finaaleihin saakka, mutta toisin kävi.

Kevään lämpöaallon ansiosta joku inha pörriäinen saattaa jo nyt nysvätä pesää meidän välikattoomme. Vielä hetken aikaa kuningatar on lukaalissaan yksin, mutta pian siellä häärää kokonainen armeija.

Olen kerännyt rohkeutta googlettamalla netistä ampiaispesien hävitystä. Virhe.

Ihmisten ullakoilta otetuissa kuvissa on kammottavia pallogrillin kokoisia könttejä, jollaisia en halua nähdä edes painajaisissa.

Alan sivustoilla neuvotaan, että pää, kasvo ja kaula pitää suojata huolellisesti. Miten muka? Pilkkihaalarit päälle, kumpparit jalkaan, hyttysverkkoa naaman ympärille ja siitä vaan rillit huurussa tikkaita kiipeämään?

Erityisesti näissä arvokkaissa ohjeissa muistutetaan, että pakoreitti pitää varmistaa. Varmistettu on, pudotusta on neljättä metriä.

Viime vuonna amppareita oli 20-kertaisesti tavanomaiseen määrään nähden ja koko kevään ajan tiedotusvälineissä on kirjoitettu niin sanotuista valepesistä. Ideana on, että suodatinpussista tai neulomalla tehty mötikkä saa ampiaisen uskomaan, että pesäpaikka on varattu. Tähän kevään käsityöhitiksi nousseeseen poppakonstiin olen tietenkin tarttunut kuin hukkuva oljenkorteen ja ihan yllättäen saimmekin tuttaviltamme ostettua kaksi kaunista, virkattua valepesää.

Nyt kun yössä yksinäni mietin valepesien toimivuutta, niin huomaan uskovani niihin yhtä lujasti kuin valkosipuliin vampyyrien torjumisessa. Sieluni silmillä näen itseni katonrajassa hyttysverkko päässäni ja kaksi virkattua pompulaa käsissäni, kun ampiaiset hyökkäävät.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset