Kaupunkiuutiset

”Pakkanen paukkui” Iittalassa

Kun liki 700 nuorta tanssijaa kokoontuu pienelle paikkakunnalle päivän tapahtumaan, näkyy ja kuuluu se koko taajamassa. Näin kävi myös Iittalan valtakunnallisessa lasten ja nuorten tanssitapahtumassa.

Isot tanssijajoukot keräävä 11. Iittalan ja Tanssi- ja kulttuuriyhdistyksen järjestämä tapahtuma oli tällä kertaa katselmus ilman kilpailua. Jokainen ryhmä saa kuitenkin esityksestään palautteen.

– Iittalan tapahtumassa on aina hieno tunnelma. Esitys jännitti nytkin, vaikka ei kilpailtu. Parasta on se, että palautteen perusteella pystymme kehittämään esitystämme, Hämeenlinnan Tanssi- ja liikuntakeskuksen seitsemän tytön Jade Dancers -ryhmän ”Iittalan veteraanit” kertoivat oman esityksensä jälkeen.

Jade Dancersin esitys oli Pakkanen, jonka koreografiasta vastaa Päivi Salomaa. Syksystä alkaen tällä kokoonpanolla harjoitelleet Emma Teppo, Emilia Koivuniemi, Matleena Viitala, Milja Pöntinen, Kaisa Salokangas, Ellareeta Alatalo ja Lotta Teppo ovat ehtineet käydä samalla esityksellä jo kisoissakin, mutta Iittalan tapahtumaa he pitivät tosi hienona.

– Täällä on aina erilainen fiilis, Iittalan tapahtumaan aikaisemmin muissa kokoonpanoissa osallistuneet tanssijatytöt kehuvat.

Tanssitapahtuma on järjestetty Iittalassa joka toinen vuosi, niin todennäköisesti myös tulevaisuudessa.

– Yhdistykselle tämä on iso ponnistus, sillä taustatyön tekee aika pieni porukka. Suurin työ on tapahtumien välissä ennen varsinaista tanssipäivää, tämä on vain sadonkorjuuta, yhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Haavisto sanoi keskellä tanssihulinaa.

Tapahtuman suosiosta kertoo paljon se, että sen ajankohdasta kysellään jo hyvissä ajoin edellisvuoden puolella.

– Valitsimme tällä kertaa katselmuksen luonteen, sillä halusimme taata kaikille halukkaille mahdollisuuden päästä esiintymään ilman kilpailua. Varsinkin aloittelijoille esiintymisvarmuuden hakeminen on tärkeää, tapahtuman moottori ja Vanajaveden opiston tanssinopettaja Nina Viiala selvitti tapahtuman taustaa. Kymmenen edelliskertaa on siis kilpailtu.

Viiala opettaa opiston tanssiryhmiä Iittalassa, Harvialassa, Turengissa, Tervakoskella, Hauholla, Parolassa ja Lammilla.

– Kierrän maakuntaa viitenä päivänä viikossa, yhtenä päivänä on kaksikin ryhmää. Tanssijoita riittää vaihtelevasti, mutta intoa heillä on ainakin riittävästi, Viiala kehuu.

Iittalasta ei saatu tällä kertaa omaa ryhmää mukaan, kun tapahtuman ikähaarukkaan, 12–20-vuotiaat, ei ole juuri nyt riittävästi harrastajia. Nuorempia ja vanhempia tanssijoita Iittalasta kyllä löytyy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset