Kaupunkiuutiset

Pako huoneesta onnistuu päättelemällä

Hämeenlinnalainen Elämystehdas Action Factory kehitti toimitiloihinsa kaksi mielenkiintoista ja asiakkaan älynystyröitä rassaavaa lukittua huonetta, Room Escapea. Idea on, että lukitusta huoneesta pääsee ulos määräajassa vain älyään käyttämällä. Päättelykyky ja ryhmätyö nousevat arvoonsa.

– Toimintaa on aina kehitettävä. ” Pakohuoneet” ovat asiakkaille mielenkiintoisia haasteita. Hämeenlinnassa tämä on aivan uutta, yrittäjä Lasse Pakarinen kertoo Elämystehtaan tuoreesta tarjonnasta.

Elämystehtaan lukitut huoneet ovat Suomen ensimmäisiä, jotka sijaitsevat elämystapahtumia tuottavassa kokonaisuudessa.

– Tämä on myös matkailutuote, sillä kysyntää ja kävijöitä on jo nyt muista kaupungeista, Pakarinen kertoo tuoreesta päänavauksesta.

Lukitun huoneen mysteerit sopivat erityisen hyvin pienille ryhmille, jotka haluavat uudenlaista, hauskaa ja jännittävää yhdessä tekemistä tunniksi. Huoneita on kaksi, joissa molemmissa ratkaisuaikaa on 25 minuuttia. Vihjeet oven avaamiseen löytyvät huoneen sisältä. Sherlock Holmesin tapaa täytyy päätellä ja yhdistellä asioita.

Huoneet poikkeavat sisustukseltaan toisistaan, samoin ratkaisun lähestymistapa on erilainen. Huoneiden välillä on myös vaikeusaste-ero.

– Maailmalla on huoneita, joista vain harva pääsee määräajassa ulos. Meidän versioissa onnistumisprosentti varmaan toisen osalta reilut puolet, toisen vajaa puolet, Pakarinen arvioi.

Elämystehtaalla on suunniteltuna jo useita lukitun huoneen arvoituksia.

– Samaa pakettia ei voi käyttää kovin kauaa. Meillä on jo sellaisia ryhmiäkin, jotka ovat tulleet jatkamaan edellisellä kerralla ratkaisematta jäänyttä tehtävää. Alku sopii silloin nopeasti ja ongelmakohtaan pääsee nopeasti uudelleen, Pakarinen kertoo.

Kaupunkiuutisten myyntitiimi kokeili toista huoneista. Ratkaisuun neljän hengen porukka ei aivan päässyt, kyse oli vain muutamasta minuutista. Nelikko eteni vauhtiin päästyään ongelmavyyhdissä aivan loppuratkaisun kynnykselle.

– Mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa kaikki muu unohtuu. Homma lähti liikkeelle kunnolla vasta pienen harhailun jälkeen, kvartetti tunnusti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset