fbpx
Kaupunkiuutiset

Palefacen singlellä laulaa hämeenlinnalainen bändi

Hämeenlinna rules! Paleface ja AP Sarjanto Siilifolkissa kesällä 2018.

Suomalaisen hip hopin kummisetä Karri ”Paleface” Miettinen julkaisi 22. maaliskuuta uuden singlen, jolla on mukana hämeenlinnalainen folkyhtye Petty Pilgrims.

Surun suuren sieluun sain –kappale perustuu yli 100 vuotta vanhaan amerikkalaiseen kansansävelmään Man of Constant Sorrow, josta Petty Pilgrims levytti suomenkielisen käännöksen vuonna 2015.

Laulu tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi 1960-luvulla Bob Dylanin versioimana ja nuoremmille sukupolville se on tuttu Coenin veljesten elokuvasta Voi veljet, missä lienet.

– Kuuntelin Petty Pilgrimsien levyä mökkireissulla ja tuli tää biisi. Siinä oli hieno suomenkielinen teksti ja sample-korvani kertoi heti, että tästä voisi saada jotain. Pysäytin auton ja otin yhteyttä bändiin. Kun pääsin perille, äänitiedostot olivat jo sähköpostissa ja tein saman tien ensimmäisen version. Hitti oli syntynyt, Paleface kertoo Rumba-lehden videohaastattelussa.

 

Singlen lauluosuuksilla kuullaan Petty Pilgrimsin vuoden 2015 kokoonpanoa, johon kuuluivat AP Sarjanto, Ilona Jokiranta, Jaakko Heinimäki, Terho Asikainen, Tuomas Laitila ja Jorma Heikkilä. Yhtyeen alkuperäinen versio löytyy albumilta Eedeniksi luultiin, jonka muuten kustansi paikallinen Turenki Records.

– Biisistä tuli svengaava positiivinen pala, joka leikittelee myös mun julkisuuskuvalla. Joskus on hyvä tietoisesti pyrkiä pysymään valon puolella, ettei huku kaikkiin epäkohtiin ja negatiivisuuteen, Paleface tuumaa.

Singleä on runsaan kolmen viikon aikana kuunneltu Spotify-palvelussa yli 90 000 kertaa.

Artikkeliin on 15.4. klo 9.48 päivitetty Spotifyn kuuntelukerrat.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset