fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Seitsemän vuoden tauon jälkeen Ultramariini on koossa taas Suistossa

Ultramariinin Tuomas Ilmavirta (vas.), Matti Johannes Koivu. Teemu Vilmunen ja Juri Kaskela julkaisivat 7. syyskuuta levyn Lasimeri.

2000-luvun alun tärkeimpiin suomalaisiin indie rock -yhtyeisiin kuuluva Ultramariini on jälleen koossa seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kolme kiiteltyä albumia julkaisseesta vanhasta kokoonpanosta puuttuu vain kitaristi-sanoittaja Ville Aalto. Yhtye pukkasi uunista ulos uuden pitkäsoiton Lasimeri ja julkaisukiertue starttasi Tampereelta 14. syyskuuta. Vanhan kotikaupunkinsa Suisto-klubille Ultramariini tulee perjantaina.

Solistin ja lauluntekijän Matti Johannes Koivun mukaan yhtyettä ei koskaan lopetettu ja nyt aika oli otollinen palata yhteen.

– Se on yksinkertaisesti niin, että Ultramariinissa on jotakin sellaista, mitä en ole kenenkään muiden muusikoiden kanssa kokenut. Paljon on kyse ystävyydestä, Koivu pohtii.

– On iso juttu, ettei Ville ole kokoonpanossa mukana. Sillä on ollut joku vaikutus myös musiikkiin, mutta mitään radikaalia muutosta ei ole tapahtunut.

 

Lasimeri on saanut ylistäviä arvioita musiikkilehdissä. Soundin Antti Grankundin mukaan kyseessä on “yksi vuoden 2018 parhaista kotimaisista albumeista”.

– Levyä tehdessä hiukan hirvitti, että mitä tässä tapahtuu, Koivu tunnustaa.

– Olen iloinen sen saamasta vastaanotosta, keikat ovat menneet mahtavasti ja yleisö on ollut innoissaan.

Spontaanius oli tärkeä osa uuden levyn äänitysprosessia.

– Elämä tässä neljänkympin haminoilla on sekä riemullista että kauheata. Tapahtumat ja tunteet vaihtelevat kovalla vauhdilla.

– Halusimme, että albumi kuvastaisi hyvin rehellisesti sitä elämäntilannetta, jossa me kaikki tällä hetkellä olemme.

Yhtyeessä soittavat Koivun lisäksi Tuomas Ilmavirta, Juri Kaskela ja Teemu Vilmunen.

Ultramariini pe 12.10. klo 23 Suistossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset