fbpx
Kaupunkiuutiset

Pallo jalassa ja pilke silmäkulmassa

Tervakosken Padon jalkapallojaoston kausi 2014–2015 pantiin pulkkaan lokakuun lopussa, mutta harjoittelu ja uuden kauden suunnittelut ovat täyttä höyryä käynnissä.

Perusteilla on Padon viides tyttöjoukkue, joka on suunnattu 2008–2009-syntyneille. Nuoremmatkin saavat tulla kokeilemaan.

– Viime kesänä saimme kasaan remmin 2006–2007-syntyneille tytöille. Nyt kokeilemme, saisiko uusi tyttöporukka tuulta purjeisiinsa. Tähän asti muutama tyttö on pelannut saman ikäisten poikien joukkueessa, Padon jalkapallo-ohjaaja Paula Miettinen kertoo.

Hänen mukaansa hyvä alku olisi maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa.

– Sillä pääsisi käynnistämään toiminnan pienellä kentällä. Vähintään tarvittaisiin kuitenkin 6–7 lasta joukkueeseen.

Ensimmäiset treenit pidetään sunnuntaina 15. marraskuuta kello 15–16.30 Tervakosken yhteiskoulun liikuntasalissa.

– Tämän vuoden puolella ehdimme pitämään viidet harjoitukset kerran viikossa. Harkkoihin saa tulla katsomaan ja kokeilemaan 20. joulukuuta asti maksutta, että miltä se meno pallon kanssa maistuu.

Tuttuja kavereita

Paula Miettisen futisharrastus käynnistyi Riihimäen Palloseuran riveissä 12 vuoden iässä. Kuusi vuotta myöhemmin harrastus jäi telakalle opintojen vuoksi, mutta 2010 hän palasi takaisin kentälle.

– Muutettuamme Tervakoskelle vein omat lapseni nappulafutikseen, ja vuotta myöhemmin olinkin jo valmentamassa, Miettinen naurahtaa.

Omasta peliurastaan Miettiselle on jäänyt mieleen onnistumisen ilo, pelireissut, mielekäs liikuntamuoto ja kaverit.

– Harjoituksissa mennään pallo jalassa suurimman osan ajasta. Luvassa on leikkiä, kisailua, tekniikkaa ja pelailua, hän luonnehtii harjoituksiaan.

Mikäli nuorilla pelaajilla intoa riittää, olisi ensi kesänä luvassa Puuhamaa-turnaus sekä Riihimäen nappulaliigaa.

– Mikäli lapset innostuvat, tarvittaisiin myös heidän vanhemmiltaan innokasta talkoohenkeä. Pelkkä valmentaja ei sinä kohtaa riitä, kun lähdetään pelimatkoille.

Jalkapalloharrastuksessa oppii toiminaan ryhmässä ja huomioimaan muita. Kehittymisen lisäksi joukkuetovereista löytyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös uusia kavereita.

– Esimerkiksi 2009-syntyneiden on mukava mennä ensi syksynä kouluun, kun samalla tiellä on harrastuksesta tuttuja kavereita.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset