Kaupunkiuutiset

Palvelumaksuihin ja palveluihin muutoksia vuodenvaihteessa

Hämeenlinnan kaupungin palveluihin ja palvelumaksuihin tulee vuoden vaihtuessa joitakin muutoksia.

Palvelupiste Kastellissa laskujen maksaminen muuttuu maksulliseksi 1.1.2017. Palvelumaksu on 5 euroa/lasku. Kastellissa maksetaan noin 330 laskua kuukaudessa.

Myös Waltti-matkakortin uudelleen lataaminen on maksullista 1.1.2017 alkaen. Ensikertainen kausilipun ja/tai arvon lataaminen sisältyy matkakortin hintaan (5€) ja lisälataaminen on maksutonta verkkopalvelussa. Palvelupiste Kastellissa lisälataamisen palvelumaksu on 1€ ja linja-autossa 2€.

Poikkeuksiakin on: seniorimatkakortin lisälataaminen on maksutonta Kastellissa, ja Kelan 2. asteen koulumatkatukilipun lisälataaminen on edelleen maksutonta, mutta lippua ei toistaiseksi voi lisäladata verkkopalvelussa. Lisätietoa muista maksuista: www.hameenlinna.fi/waltti.

Valtuusto päätti sekä palvelumaksusta että matkakorttipalveluiden maksuista kokouksessaan 7.12.2016.

Myös palveluissa tapahtuu muutoksia. Perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan 1.1.2017. Perustoimeentulotukea on tähän saakka haettu kunnasta, mutta vuoden 2017 alusta tuen myöntää Kela.

Tammikuulle 2017 tukea voi hakea Kelasta 1.12.2016 alkaen. Tuen voi hakea verkossa www.kela.fi/asiointi. Myös liitteet voi toimittaa verkossa. Tukea voi hakea myös paperilomakkeella tai suullisesti missä tahansa Kelan toimistossa. Kelaan voi myös varata ajan.

Puhelinvaihde siirtyy 1.1.2017 lähtien kaupungin omaksi toiminnaksi kaupungin tiloihin ja kaupungin palkkalistoilla olevan henkilöstön hoitoon. Muutos ei vaikuta puhelinnumeroihin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020