Kaupunkiuutiset Lammi

Lammi-viikko päättyy konserttiin - Panagiassa soivat näyttämön sävelet

Pianisti Markku Helko esiintyy Susanna Mattilan, Susanna Ruuttusen, Erkki J. Vilénin ja Jussi Ruuttusen kanssa Lammi-viikon päättävässä konsertissa Athos-Säätiön auditoriossa Ronnissa. Kuva: Virpi Kunnas
Pianisti Markku Helko esiintyy Susanna Mattilan, Susanna Ruuttusen, Erkki J. Vilénin ja Jussi Ruuttusen kanssa Lammi-viikon päättävässä konsertissa Athos-Säätiön auditoriossa Ronnissa. Kuva: Virpi Kunnas

Athos-Säätiön luostarikeskus Ronnin kylässä Lammilla on pitäjässä toimimisensa ajan ollut mukana yhtenä tapahtumakohteena Lammi-viikolla.

Luostarikeskuksessa on tälläkin kertaa Lammi-viikon päätteeksi avoimien ovien päivä sekä konsertti.

Kymmenennen Lammi-viikon kunniaksi konsertti toteutetaan pääosin lammilaisin voimin. Pianistina on Markku Helko, lammilainen eläkkeelle jäänyt lääkäri ja lammilaisten laulajien luottopianisti ja -korrepetiittori. Helko on kysytty pianisti myös Lammin ulkopuolella, muun muassa Joutsaa, Lahtea ja Lohjaa myöten.

Bel Canton ystävät ry:n laulajista esiintymään tulevat Susanna Mattila Lammilta, Susanna Ruuttunen ja Jussi Ruuttunen Hausjärveltä sekä Erkki J. Vilén Lammilta.

– Olemme opiskelleet useilla laulupedagogeilla, muun muassa Sona Ardontzilla Roomassa ja tehneet musiikkiteatteria eri yhteyksissä, Jussi Ruuttunen kertoo.

 

Susanna Mattila opiskelee laulua Inari Gebhardin johdolla ja osallistui myös Sona Ardontzin Suomen kesäkursseille. Lauluopinnot alkoivat aikoinaan lukiolaisena oman musiikinopettajan, Kaarina Savelan johdolla.

Erkki J. Vilén on pitkän linjan laulunharrastaja, ja osallistunut myös Bel Canton ystävät ry:n toimintaan. Hän on esiintynyt muun muassa Lammin soittokunnan solistina ja laulaa sekä Lammin laulussa että Laulupoppoossa.

 

Laulajille konsertti on jo toinen Athos-Säätiön tiloissa. Konsertin teemana ovat näyttämön sävelet. Konsertissa kuullaan musiikkia niin tunnetuista oopperoista ja opereteista kuin elokuvistakin. Säveltäjiä on useita, esimerkiksi Bizet, Puccini, de Godzinsky ja Kalman.

– Tähän konserttiin olemme valinneet omia suosikkejamme sekä sellaista musiikkia, joka ei jätä ketään kylmäksi. Toivon mukaan Athos-Säätiön kahvilassa kahvittelee konsertin jälkeen iso joukko yleisöä hymy huulillaan, tuttuja sävelmiä hyräillen, Susanna Mattila kertoo.

Bel Canton ystävät ry:n yksinlaulajien konsertti Athos-säätiöllä sunnuntaina 25.8. kello 14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset