Kaupunkiuutiset

Mielipide: Pankit eivät ole asiakkaita varten

Nordean konttori sijaitsee Hämeenlinnan Raatihuoneenkadulla – oven päällä lukee tosin muistona rakennuksen historiasta: Säästöpankki. Kuva: AP Sarjanto
Nordean konttori sijaitsee Hämeenlinnan Raatihuoneenkadulla – oven päällä lukee tosin muistona rakennuksen historiasta: Säästöpankki. Kuva: AP Sarjanto

Nimimerkki Kokemuksia pankkien jonoista kirjoitti Kaupunkiuutisissa (HKu 1.2.) asiakkaiden huonosta kohtelusta pankeissa.

Sinulle lohdutukseksi, et ole ainoa. Vaikeimpaan asemaan joutuvat eläkeläiset, kuten kirjoittaja on havainnut, mutta ei palvelu meille muillekaan näyttäydy yhtään sen tasokkaampana.

Jouduimme asioimaan Hämeenlinnan Nordeassa avataksemme ASP-lainan heillä.

Odotustila oli pieni ja sinne tuli useita asiakkaita. Kuulimme ihmisten todella intiimejä elämäntilanteita, kun kassahenkilö tiedusteli pankkiasioinnin syytä.

Jonotusajat olivat tunti tai enemmän – ajan olisi voinut toki tilata etukäteen. No, ohjeesta viisastuneena selasin kotona nettiä, mutta sitä ajanvaraussivua ei löytynyt.

Toinen vierailu passin kanssa ja nyt varmasti päästään asiaan! Taas se tunnin odotus, kun emme olleet hokanneet käyttää puhelinta.

Lohdutuksen sana netittömille, ei se hoidu siellä, vaikka olisi kuinka diginatiivi. Pankkivirkailija täytti ASP-lainaa varten kaikki uuden asiakkaan perustiedot, ja me siis nuoreni kanssa vain istuimme. Otettiin kopiota passista ja istuimme.

Sitten vasta hän paljasti, ettei sopimusta tehdä nyt, vaan se tehdään keskitetysti ja tulee sitten kotiin allekirjoitusta varten.

Eikö perustiedot olisi siis voinut toimittaa vaikka sähköisesti? Samoin passin kopion?

No, varmasti saamme nyt kuitenkin selvitettyä tarkemmin ASP-asiaa, näin ajatellen jaksoimme tämän tunneiksi venyvän asioinnin.

Esitimme yhden tarkentavan kysymyksen asiaan liittyen, mutta vastaus oli ”kaikissa pankeissahan nämä ehdot on samanlaiset”. Eivät muuten ole – paljastui, että virkailijalla olikin puutteita tiedoissa. Hän lähtikin pois huoneesta tiedustelemaan asiaa kollegalta.

Meillä oli tässä vaiheessa jo kahden tunnin parkkiaika lopussa. Kehotuksestamme virkailija soitti perään – noin puolen tunnin päästä – asian hoitamiseen luulisi maksimissaan kuluvan viisi minuuttia.

Kotona odotti yllätys – ASP-papereita ei koskaan tullut. Kun tiedustelimme asiaa, oli virkailija kirjannut pankin tietoihin, että ”asiakas harkitsee ASP-tilin avaamista”. No, ei harkitse enää. Se on nyt tehty ihan toisen pankkiketjun kanssa.

Mitä tästä pitäisi ajatella?

Janakkala

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset