Kaupunkiuutiset

Panssarimuseo vetää myös japanilaisia

Panssarimuseon kävijämäärä on ollut viime vuonna noin 30 000 vierasta

– Sää ratkaisee suurelta osin tapahtumien kävijämäärät. Meidän vahvuutemme ovat liikuntakuntoiset vaunut, joita on useita museon kokoelmassa. Kävijöistä kymmenisen prosenttia on ulkomaalaisia, joista enin osa on ollut venäläisiä ja japanilaisia. Japanilaisia tuo tänne BT-42 vaunu, joka on jonkinlainen maskotti sikäläisessä animaatiosarjassa. BT42 rakennettiin kiireessä BT-7 -sotasaalisvaunun alustalle ja siihen lisättiin englantilainen 114 millin tykki. Vaunut taistelivat aika huonolla menestyksellä eikä konstruktio ollut kovin onnistunut. Jälkipolville on säilynyt vain yksi kappale, tutkija Simo Hautala sanoo.

Panssarimuseo on järjestänyt vuosittain useita koko perheen tapahtumia, joista ehkä eniten väkeä ovat keränneet toukokuussa järjestettävä Kevätsawutus sekä heinäkuinen perhepäivä

– Aiomme lanseerata syksyllä uuden syystapahtuman koululaisille ja perheille, jossa on esimerkiksi museoajoneuvoilla ajattamista. Syystapahtuman päivämäärä on 13.10. Haluamme aktivoida etenkin perheitä läpi vuoden

 

Panssarimuseon katokset ovat valmistumassa lopullisesti kesän alkuun mennessä. Katosten alle saadaan 32 vaunua ja panssariajoneuvoa, jotka ovat olleet tähän saakka avoimen taivaan alla.

Museon kokoelmat karttuvat muun muassa BTR 60-pyöräajoneuvolla, joka on ollut monen ikäluokan koulutusvaunu Hämeen Jääkäripataljoonassa.

– Katosten valmistuessa kaikkiaan noin 60 panssarivaunua ja -ajoneuvoa ovat joko sisätiloissa tai katoksen alla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset