Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Paperihuoneen kevään ensimmäisessä näyttelyssä pilkahtelee valo

Keskiviikkona näyttelyn yhteydessä järjestetään työpaja.
Galleriavalvoja Riikka Puumalaista viehättävät Petra Sarasteen kuvaamat yökköset, orgaaninen, vähäeleinen abstrakti tausta ja teosten tunnelma. Kuva: Riikka Helenius
Galleriavalvoja Riikka Puumalaista viehättävät Petra Sarasteen kuvaamat yökköset, orgaaninen, vähäeleinen abstrakti tausta ja teosten tunnelma. Kuva: Riikka Helenius

– Valon kaipuu istuu tähän ajankohtaan. Kevättä kohti mennään. Luonnonvalo lisääntyy ja valo alkaa pilkahdella myös taiteessa, Tiina-Katriina Mustonen sanoo esitellessään galleria Paperihuoneen Valon pilkahduksia -nimistä näyttelyä.

Näyttelyn tuorein teos on Petra Sarasteen alkuvuonna 2020 vedostama Liikkeelle lähtö. Teos muodostaa sarjan kahden Siivekkäät -teoksen kanssa. Saraste on kuvannut yöperhosia ja käyttänyt etsaus-, akvatinta- ja pehmeäpohjatekniikkaa.

– Syövytin laattaan myös madonsyömiä puusäikeitä, joita löysin parisataa vuotta vanhan talomme alta, hetken vaikutelmia ympäristöstä vangitseva taiteilija kertoo.

Työpajassa voi kokeilla grafiikantekoa

– Kokosimme näyttelyyn Paperihuoneella työskentelevien jäsentaiteilijoiden eri tekniikoilla ja menetelmillä toteuttamia grafiikantöitä. Pyrimme valottamaan mahdollisuuksia, joita täällä on grafiikan tekemiseen. Järjestämme näyttelyn yhteydessä myös kaikille avoimen ja maksuttoman grafiikan työpajan keskiviikkona 22.1. kello 15–18, kertoo Paperihuone ry:n puheenjohtajana toimiva Saraste.

Paperihuoneen taiteilijat esittelevät metalligrafiikan työmenetelmiä kello 15. Kello 16–18 järjestetään monotypiatyöpaja, jossa yleisöllä on mahdollisuus kokeilla oman monotypiatyön vedostamista.

Näyttelyssä on Marja-Leena Etulan, Paula Jalassola-Huttusen, Pirjo Keskinen-Vennon, Anna Kolehmaisen, Tiina-Katriina Mustosen, Ulla Niskasen ja Petra Sarasteen grafiikan vedoksia. Yhdelle seinälle on jätetty tilaa, johon voidaan koota grafiikan työpajan satoa.

Valon pilkahduksia -näyttely on Galleria Paperihuoneessa (Arvi Kariston katu 9) 31.1. asti. Maksuton grafiikan työpaja keskiviikkona 22.1. kello 15–18.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.9.2020