Kaupunkiuutiset

Pappilakauppa sai sinetin

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä on allekirjoittanut kauppasopimuksen, jolla Rengon pappila talousrakennuksineen ja noin 1,8 hehtaarin maa-ala on siirtynyt keravalaisen Kari Eskolinin omistukseen. Näin pitkään valmisteltu pappilan myynti sai viimein lopullisen sinettinsä.

Pappilan tiloissa toiminut partiolippukunta Jaakon Samoojat jatkaa toimintaansa Rengon seurakuntatalolla, josta heille on järjestetty toimintatilat. Päiväkerholle remontoidaan elokuussa uudet tilat Rengon kirjaston yhteydestä. Tavoitteena on, että kerho pääsisi aloittamaan syyskautensa viimeistään syyskuun alussa.

Pappilan myynti liittyy seurakuntayhtymän tavoitteeseen luopua vähitellen tiloista ja kiinteistöistä, joita se ei ensisijaisesti tarvitse toimintaansa. Samalla jäljelle jäävien tilojen käyttöastetta halutaan nostaa. Yhtymä on muun muassa pyytänyt Hämeenlinnan kaupungilta kaavamuutosta Ojoisilla seurakuntataloa varten varatulle tontille, jotta nyt tyhjillään oleva tontti voitaisiin myydä asuntorakentamista varten.

Luottamushenkilöistä valittu työryhmä on noin vuoden ajan valmistellut kiinteistöstrategiaa yhteistyössä henkilöstön kanssa. Strategiassa jokainen yhtymän käytössä oleva tila on arvioitu sen mukaan, onko tilaa tarkoitus kehittää edelleen vai halutaanko siitä luopua. Strategialuonnos siirtyy syksyllä luottamuselinten käsittelykierrokselle ja se on tarkoitus saattaa yhteisen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi vuoden loppuun mennessä. Strategiaan perustuvia tilaratkaisuja ja investointisuunnitelmia voidaan odottaa aikaisintaan vuonna 2017.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset