fbpx
Kaupunkiuutiset

Paratiisin toinen puoli

Florida Project

Ohjaaja Sean Baker

Rooleissa Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Bria Vinaite

 

Kuusivuotias Mooney juoksee ystäviensä kanssa paikasta toiseen. He leikkivät ja tekevät kepposia. Iloinen Mooney asuu äitinsä kanssa halvassa motellissa, eikä hän kanna huolta aikuisten asioista. Mooney vie ystävänsä niityn laitaan lempipuunsa luokse ja toteaa puusta, että se on kaatunut, mutta kasvaa silti edelleen.

Tästä on kyse Sean Bakerin ohjaamassa vaikuttavassa indie-elokuvassa Florida Project. Baker antaa ääneen halvan motellin köyhille asukkaille, jotka yrittävät selviytyä päivästä toiseen. Lilan värinen Magic Castle on pienen matkan päässä säihkyvästä Disneylandista Floridan Orlandossa, mutta edes huvipuiston vieraat eivät siellä majoitu.

Elokuvan edetessä katsoja pääsee selville miten pihalla Mooneyn äiti Halley (Bria Vinaite) lopulta on ja millä hän tienaa elantonsa. Koko palettia pitää koossa karski, mutta hyväsydäminen motellin johtaja Bobby (Willem Dafoe). Roolisuoritukset ovat upeita, mutta ylitse muiden on Mooneyn roolissa Brooklynn Prince, joka rakentaa oman fantasiamaailmansa. Ilon ja seikkailun rinnalla katsojaa kokee surun, etenkin vaikuttava loppu jää mietityttämään.

 

* * * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset