Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Parhaiten naisten lentopallo-tuloksia veikkasivat tälläkin kaudella seuran sisäpiiriläiset – Katso, ketkä olivat Lentisliigan kunkkuja

Pekka Romo ja Juha Heinonen osasivat parhaiten veikata hämeenlinnalaisten menestystä naisten lentopallossa päättyneellä kaudella. Kuva: Lea Karmala
Pekka Romo ja Juha Heinonen osasivat parhaiten veikata hämeenlinnalaisten menestystä naisten lentopallossa päättyneellä kaudella. Kuva: Lea Karmala

Asianajotoimisto Romo Oy:n Pekka Romo voitti Kaupunkiuutisten ja Hämeenlinnan lentopallokerhon Lentisliigan jo toisen kerran. Vain piste jäi eroa hopealle kirineeseen Rakennustoimisto Taitoneliöön ja sen aluejohtajaan Juha Heinoseen. Romo on seuran puheenjohtaja ja Heinonen kuuluu hallitukseen.

– Puheenjohtajan täytyy ajatella veikatessaankin, että kyllä joukkue menestyy, Romo sanoo.

Samalla radalla on Heinonen.

– Kun tietää joukkueen rakentamisen ja tavoitteen mestaruudesta, täytyy lähteä siitä, että voittoja tulee.

Kolmanneksi parhaiten onnistui JHO Group. Yrityksen palvelupäällikkö Janne Liukkonen kertoo, että he tavoittelivat ykkössijaa, mutta ensikertalaisella jäi nyt voitonnälkä kasvamaan seuraavaan kauteen.

Katsojien tukea tarvitaan

HLPK saavutti tällä kaudella pronssia. Romoa ja Heinosta harmitti joukkueen häviö välierässä Salolle, joka sittemmin voitti mestaruuden.

– Kotona ruudun kautta seurasimme pelejä, vain parissa pelissä olimme hallin aitiossa. Yleisön puuttuminen oli huono asia. Tulevaan kauteen tarvitaan katsojien tukea muun muassa kausarihaasteiden avulla, jotta saadaan eurot riittämään. Ensi kaudellakin taistelemme mitaleista, he uskovat.

Myös Liukkonen sanoo jo odottavansa, että pääsisi katsomaan pelejä paikan päälle.

– Ostin viimeksi firmalle kausikorttejakin, jotka piti jakaa arvonnassa, mutta sekin sitten jäi, hän hymähtää.

Romon mukaan hieno asia on se, että ihmiset eivät ole vaatineet kausilipuista rahojaan takaisin. Se osoittaa halua tukea joukkuetta ja seuraa.

Älykästä peliä nautinto katsoa

Romo ja Heinonen ovat viettäneet elämässään paljon aikaa urheilun parissa. Romo pelasi itsekin nassikkana jalkapalloa ja koripalloa Lahdessa. Lentopallosta hän pitää etenkin sen nopeuden vuoksi.

– Kun joukkue pelaa parhaimmillaan älykkäästi yhteen, sitä on nautinto katsoa.

Heinonen sanoo aina olleensa urheilun suurkuluttaja. Naisten seuratoiminnassa hän on ollut paljon siksi, että hänellä on kaksi tytärtä, jotka urheilivat jo lapsena. Lentopalloa hän seuraa mielellään.

– Se on kivaa, voin suositella kaikille muillekin. Moni on innostunut lajista, kun ovat kerran käyneet katsomassa.

Myös Liukkonen ja hänen veljensä, firman toimitusjohtaja Henri Liukkonen, ovat urheiluihmisiä.

– Olemme urheilleet koko ikämme, mutta lentopalloa emme ole harrastaneet. Naisten urheilun tukemisen näemme arvokkaaksi. He tarvitsevat sponroreita, että toiminta pyörisi, Janne Liukkonen tuumaa.

Liigaveikkauksesta lisäviihdettä

Ensi syksynä Lentisliigassa alkaa kolmas kausi. Tämän kauden mestarit toivovat joukkoonsa lisää osallistujia, sillä liigaveikkaus tuo mukavaa viihdettä pelien oheen.

Tämän kauden voittajien kunniataulut pääsevät yrityksissä esille pelipaitojen seuraan.

Netta Hyttinen (HLPK:n pelaaja) on meillä kesän töissä. Hän laittaa varmasti taulut ja paidat seinälle, Romo hymyilee.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset