Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Parkki kokoaa yrityksille tarkoitetut palvelut Reskalle saman katon alle

Jenna Kankaanpää on tyytyväinen Crazy Townin uusiin toimitiloihin ydinkeskustassa. Kuva: Heli Karttunen
Jenna Kankaanpää on tyytyväinen Crazy Townin uusiin toimitiloihin ydinkeskustassa. Kuva: Heli Karttunen

Kävelykadulle saadaan uutta pöhinää, kun Osuuspankin omistamiin tiloihin avautuu Parkki Business Park.

Parkin viralliset avajaiset ovat vasta 2. huhtikuuta, mutta toiminta on käynnistymässä jo tammikuun lopulla. Tilojen remontti on parhaillaan viimeistelyvaiheessa.

Tiloja jo varattu

Aiemmin Verkatehtaalla toiminut Crazy Town muutti uusiin tiloihin Reskalle ensimmäisten joukossa heti tammikuun alussa.

– Me operoimme ja hoidamme tätä uutta yritysyhteisöä, ja Linnan Kehitys on isossa roolissa Parkki-yhteisön rakentamisessa, yhteisövetäjä Jenna Kankaanpää Crazy Townista kertoo.

Crazy Townin omien jäsenten lisäksi tiloihin on muuttamassa useita yrityksiä palvelevia toimijoita, sekä yksityiseltä että julkiselta puolelta.

– Tavoitteena on luoda Parkista elinvoimatalo yrittäjille. Yritysten palvelut ovat olleet pirstoutuneina eri puolilla kaupunkia. Parkin ideana on, että yrittäjät saavat tarvitsemansa palvelut saman katon alta. Tähtäimessä on, että alueen yritystoiminta kasvaa ja voi hyvin.

Kankaanpään mukaan Crazy Townin jäsenet ovat olleet muutosta innoissaan. Jo nyt kymmenkunta toimistotilaa on varattu.

– Nämä ovat huikean hienot tilat, jotka ovat helppokäyttöiset ja palvelevat heitä paremmin. Tässä on myös isompi yhteisö, mikä antaa tilaisuuden uudenlaisen kulttuurin rakentamiseen, että miten tällaisessa isommassa tilassa toimitaan.

Crazy Townin jäsen Suomen eOppimiskeskus järjesti jo heti tammikuun alussa tiimipalaverin Parkin uudenkarheissa tiloissa. Kuva: Heli Karttunen
Crazy Townin jäsen Suomen eOppimiskeskus järjesti jo heti tammikuun alussa tiimipalaverin Parkin uudenkarheissa tiloissa. Kuva: Heli Karttunen

Mahdollisuus verkostoitua

Linnan Kehitys muuttaa Visamäestä Parkin viereen, Osuuspankin vuokralaiseksi tammi-helmikuun vaihteessa.

– Sijainti on keskeinen ja pääsemme myös täysin voimin hyödyntämään Parkkia yrityskehityksessä. Lisäksi olemme konkreettinen osa Reskan ja keskustan elävöittämistä, Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen sanoo.

Hänen mukaansa Parkki yhdistää yritykset ja julkisen alan toimijat nykyaikaisella tavalla.

– Yritys ja yrittäjä ovat keskiössä ja julkiset toimijat valmiina palvelemaan yrittäjiä. Tilat ovat nuorekkaat ja houkuttelevat verkostoitumaan ja hakemaan yhteistyötä.

Parkin tapahtumakalenterissa on jo yli kaksikymmentä erilaista tapahtumaa.

– Tilaisuudet ovat yritysten koulutus-, informaatio- ja verkostoitumistapahtumia. Tarkoituksena on tukea yrittäjäksi aikovia ja alkuvaiheen yrittäjiä, mutta myös jo pidempään toimineita yrityksiä, jotka hakevat esimerkiksi työvoimaa tai haluavat kansainvälistyä. Keskeistä on yrityksen uudistumishalu.

Reskalla tapahtuu

Kävelykatu Reskalla Osuuspankin omistamissa tiloissa avautuu Parkki Business Park.

Toiminta alkaa jo tammikuun lopulla, mutta viralliset avajaiset ovat 2. huhtikuuta.

Kaupungin omistama Linnan Kehitys Oy muuttaa Visamäestä Parkin viereen tammikuun lopulla. Elinkeinoyhtiössä on 23 työntekijää.

Parkkia vastapäätä entisessä Kauppakeskus Linnassa avautuu tammikuun lopulla myös Upeart-taideprojekti, joka on osa valtakunnallista Upeart Festivaalia. Kaupunki on ostanut taideprojektin hankinnan 23 000 eurolla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020