fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Eläkkeensaajien kalastusporukka harmissaan – Kaupungin onkipaikkojen tuntumasta ei löydy enää parkkipaikkoja

Tässä ovat menossa onginnan SM-kilpailut Vanajaveden rannassa kaupungin keskustassa heinäkuussa vuonna 2006. Kuva: Päivi Kosonen
Tässä ovat menossa onginnan SM-kilpailut Vanajaveden rannassa kaupungin keskustassa heinäkuussa vuonna 2006. Kuva: Päivi Kosonen

Viittaamme Hämeen Sanomissa viime lauantaina julkaistuun kirjoitukseen: Miksi mennä kaupunkia edemmäs kalaan? (HäSa 21.8.).

Kirjoitus oli hyvä. Ongelmana on, että rantojen läheltä ei enää löydy parkkipaikkoja Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Kalastusporukkamme on tullut tänä vuonna sen huomaamaan.

Monta kalastuspaikkaa on jouduttu jättämään pois, koska parkkipaikoille on tullut kahdesta kolmeen tunnin pysäköintirajoitus. Kisat kestävät kuitenkin neljä tuntia

Esimerkiksi Rautatiesillan pielessä ovat saaneet pysäköidä kymmeniä vuosia niin eläkkeensaajat kuin kalastusseuratkin ilman aikarajoitusta, mutta eivät saa enää.

Lappuliisat kehottivat siirtymään toiseen paikkaan parkkisakkojen uhalla. Joukossamme on huonojalkaisia, joiden on hankala kulkea pitkiä matkoja autoilta rannalle.

Pyydämme ystävällisesti, että lähirantojen parkkipaikkojen aikarajoituksia harkittaisiin uudelleen.

Onkiminen, laituripilkki ja pilkki ovat monelle viikon kohokohta rakkaan harrastuksen ja hyvien kaverien parissa.

Meitä on yli 20 aktiiviharrastajaa. Ikäjakautuma on 64–92 vuotta sekä miehiä että naisia.

Ei kai ole kenellekään haitaksi, että eläkeläiset lepuuttavat hermojaan ja virkistävät kroppaansa raittiissa ulkoilmassa sen sijaan että vähitellen vetäytyvät kokonaan neljän seinän sisälle?

Eläkkeensaajien kalastusporukka

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset