fbpx
Kaupunkiuutiset

Parkkiperhoset yllättävät 
pysäköijiä keskustassa

Parkkiperhoset aloittivat liihottelunsa kaupungin keskustassa maanantaina. He tulevat hätiin pelastamaan autoilijoita sakoilta, jos parkkiruudussa maksettua pysäköintiaikaa ei olekaan enää jäljellä.

Perhoset ilmaantuivat kaduille nyt kolmantena kesänä peräkkäin. Pysäköityjen autojen liepeillä häärivät tänä kesänä Lucia Komsi, Nea Tapaninen, Alina Lahdenperä, Iida Haakana ja Tuomo Rämö. He liikkuvat kaduilla ja parkkipaikoilla arkisin kahdessa vuorossa kello 9–17.

Alina Lahdenperä kertoo, että hänen veljensä oli aiemmin parkkiperhosena ja tämä oli kehunut työtä mukavaksi.

– Veljeni oli saanut ihmisiltä paljon hyvää palautetta. Halusin sitten itsekin samaan työhön, hän sanoo.

Nuoret saattavat liikkua nelituntisen vuoronsa aikana reilusti yli kymmenen kilometriä, ainakin osittain potkulaudalla matkaa taittaen. Juuri sitä, että saa liikkua ja olla ulkona, he sanovatkin yhdeksi tärkeäksi houkuttimeksi hommassa. Myös työn rentous ja vapaus tuntuvat heistä mieleiseltä. Sateella he eivät lähde kierrokselle ollenkaan, mutta väliin jäävät päivät he tekevät myöhemmin rästeinä takaisin.

Parkkiperhosten työn mahdollistavat paikalliset yritykset, joiden värit ja logot näkyvät myös nuorten tekijöiden asuissa. Hämeenlinnassa sponsoreina ovat Terveystalo, Tori-Apteekki sekä Uusi Autokauppa ja Autohuolto. Useampiakin yrityksiä toivotaan yhteistyöhön mukaan.

– Yritykset pitävät konseptin ideasta, koska heille tämä on mainio tapa rakentaa myönteistä imagoa. Tässä yhdistyy nokkela markkinointiviestintä, nuorten työllistäminen ja aurinkoinen kesä, toimintaa pyörittävän Mediapaulit Oy:n toimitusjohtaja Pauli Reinikainen sanoo.

Perhosmanageri Pauli Salokangas Mediapauleista kertoo, että aiempina kesinä on saatu pelastettua noin 2 500 autoa sakoilta.

– Perhosia on kohdeltu kaupungilla todella hyvin. He ovat saaneet pieniä lahjoja ja tippejäkin. Myöskään lappuliisojen kanssa ei ole koskaan ollut mitään kinaa, sillä emme halua astua kenenkään varpaille. Jos satutaan jollekin autolle samaan aikaan, silloin perhonen väistää, Salokangas selvittää.

Idea parkkiperhosista on lähtöisin Sveitsistä. Sieltä sen toi Suomeen joensuulainen Synergis Oy vuonna 2001. Sen jälkeen toiminta on laajentunut jo useaan kaupunkiin.

Tänä kesänä parkkiperhosia voi tavata Hämeenlinnan ohella Tampereella, Lahdessa, Mikkelissä, Kuopiossa ja Savonlinnassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset