fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Parolasta tekeillä kuudes kuvakirja – Jukka Heino kerää jälleen vanhoja kuvia

Jukka Heino on tehnyt jo viisi kuvakirjaa Parolan seudun vanhoista kuvista. Nyt tekeillä on kuudes kirja. Kuva: Tuulia Viitanen
Jukka Heino on tehnyt jo viisi kuvakirjaa Parolan seudun vanhoista kuvista. Nyt tekeillä on kuudes kirja. Kuva: Tuulia Viitanen

Jukka Heinon innostus vanhoihin Parola-kuviin virisi vuonna 2000, kun hän osti pienen mummonmökin.

Siitä asti Heino on työstänyt kuvakirjoja Parolasta. Nyt tekeillä on kuudes kirja. Kerran hän on myös järjestänyt Parolan seutu -kuvanäyttelyn Juteinitalolla.

– Näyttelystäkin on jo 15 vuotta. Miksei nyt sellaistakin voisi vielä pitää, Heino pohtii.

Tärkeämpää on kuitenkin saada lisää kuvia Parolan seudulta, jotta kuudes kirja syntyy. Heinosta on ollut hienoa huomata, että edelleen hänelle tulee soittoja vanhoista kuvista.

– Ihmisillä löytyy kaikennäköistä vanhoista kenkä- ja piironginlaatikoista. Teen kirjojani niin, että niissä on monia aikatasoja. Kaikkien kuvien ei tarvitse olla edes niin kovin vanhoja. Mielenkiintoista on nähdä, miten vanhat maisemat ja talot muuttuvat. Toki ihmisetkin ovat kiinnostavia.

Heino nauttii jutteluhetkistä kuvien lahjoittajien ja lainaajien kanssa.

– Keräilijälle on hienoa nähdä, kuinka ihmiset innostuvat kertomaan tarinoita kuvistaan.

Heino vinkkaa, että häneen voi olla yhteydessä, jos löytää vanhoja kuvia Parolan seudulta: Jukka Heino 044 0110033 tai jukkaoiva@luukku.com.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset