Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Partiolaisten kalenterin myynnissä on nyt haasteita – Paikallista lippukuntaa voi tukea ostamalla netistä

Tämän vuoden poikkeusoloissa partiolaisten lippukunnat satsaavat adventtikalenterin myynnissä entistä enemmän Facebook-mainostukseen. Kalenterin voi ostaa myös verkosta ja osoittaa tukensa paikallisille partiolaisille. Kuva: Mari Lehtisalo
Tämän vuoden poikkeusoloissa partiolaisten lippukunnat satsaavat adventtikalenterin myynnissä entistä enemmän Facebook-mainostukseen. Kalenterin voi ostaa myös verkosta ja osoittaa tukensa paikallisille partiolaisille. Kuva: Mari Lehtisalo

Partiolaisten adventtikalenterin myynti on lippukuntien tärkein varainkeruutapahtuma, jonka onnistuminen on erityisen tärkeää tämän vuoden poikkeustilanteessa.

Koronavirus asettaa perinteisesti ovelta ovelle tapahtuneelle myynnille uusia haasteita.

– Kalenterimyynti on tänä vuonna asetettu ryhmien ja perheiden vastuulle. Haastattelin juuri yhtä äitiä, joka kulkee lapsensa kanssa ovelta ovelle käsidesipullo mukanaan. Suuri osa varmaankin mainostaa kalenteria esimerkiksi Facebookin kautta ja myynti tapahtuu verkossa, lippukunnanjohtaja Kati Komulainen Nummen Eränkävijöistä kertoo.

Tukea paikalliseen toimintaan

Adventtikalenteri on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät sen esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen ja varustehankintoihin.

– Seurakunta on meille tärkeä taustayhteisö, jolta saamme tiloja ja tarvikkeita, mutta kyllä kalenterimyynti on myös merkittävässä osassa varainhankinnassa. Edellisinä vuosina yksittäiset partiolaiset ovat myyneet useita satoja kalentereita. Joskus oma aikuinen sitoutuu ihan harrastuksena mukaan myyntiin ja silloin lukemat ovat ihan erilaisia, Komulainen sanoo.

Eränkävijät ovat yleensä myyneet kalenteria myös kaupoissa, mutta tänä vuonna asia ei olekaan ihan yksinkertainen.

– On sitä pohdittu. Ei kuitenkaan tuntuisi hyvältä mennä mihinkään sisätiloihin myymään kalenteria partiohuivi kaulassa korona-aikana. Me haluamme toimia oikein.

Turvallisuus huomioon

Jaarlin Pojat ovat aloittaneet kalenterimyynnin ovelta ovelle.

– Tänä vuonna lapset eivät ole ottaneet kalentereita niin paljon kuin ennen. Myytäessä noudatetaan yleisiä suosituksia. Maskit pidetään naamalla ja käteismaksua pyritään välttämään eli käytetään tilisiirtoja tai Mobilepay-maksua, lippukunnanjohtaja Akseli Ruoranen kertoo.

Jaarlin Poikien partiolaisetkin satsaavat tänä vuonna Facebookiin ja kalenteria mainostetaan sukulaisille ja tuttaville.

– Facebookin kautta tulevat tilaukset toimitetaan kotiin tai lähetetään postissa. Toivotaan, että myyntiä tulee, sillä kalenteri on iso tulonlähde lippukunnille.

Myös verkkokaupasta

Kalentereita on voinut ostaa verkkokaupasta jo muutaman vuoden ajan. Netistä ostamalla pystyy osoittamaan tukensa haluamalleen paikalliselle lippukunnalle.

Lippukuntien yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.partio.fi/tule-mukaan/lippukuntahaku/ ja kalenterin voi ostaa verkkosivulta www.adventtikalenteri.fi/

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset