Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Liikuntahallit keksii poikkeusoloissa uusia palveluja – Parvekejumpalla liikettä niveliin kotioloissa

Liikunnanohjauspalveluilla paljon vaihtoehtoista tarjontaa.
Kerrostalojen asukkaat voivat osallistua liikunnanohjaajien vetämään parvekejumppaan omalla omalta parvekkeeltaan. Kuva: Muu
Kerrostalojen asukkaat voivat osallistua liikunnanohjaajien vetämään jumppaan omalla omalta parvekkeeltaan.

Hämeenlinnan Liikuntahallien liikunnanohjaajat ovat vastanneet nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen ja luoneet paljon uusia ideoita liikuntapalveluiden toteuttamiseen.

Vaikka ryhmäliikuntaa ei nyt järjestetäkään ja myös liikuntapaikat ovat suljettuina, voi liikunnallista elämäntapaa ylläpitää monin keinoin. Liikuntahallien nettisivuilta löytyy muun muassa vinkkejä arkiliikunnan lisäämiseen.

Liikunnanohjaajat ovat myös valmiina antamaan maksutonta opastusta ja tukea liikuntaan liittyvissä kysymyksissä. Ohjaajilta voi muun muassa kysyä vinkkejä lähialueensa liikuntamahdollisuuksista tai vaikkapa siitä, minkälainen liikunta sopii juuri itselle tai läheiselle.

Liikuntaneuvontaa tarjotaan arkisin puhelimitse ja liikunnanohjaajat ovat tavoitettavissa myös sähköpostitse ja Facebookin kautta.

Ohjaajat ikäihmisten luo

Myös parvekejumppa on käynnistynyt Hämeenlinnassa, kun liikunnanohjaajat ovat lähteneet liikkeelle kotona olevien kaupunkilaisten luo. Ikäihmisten on toivottu pysyttelevän kodeissaan ja niinpä liikunnanohjaajat ovat suunnanneet heidän luokseen.

Liikuntahallit yhteistyössä Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön kanssa ovat järjestäneet parvekejumppia, joissa ohjaajat ohjaavat helppoa liikuntaa, jota asukkaat voivat tehdä omilla parvekkeillaan.

Liikuntahallit on lähtenyt somessa mukaan myös #nallejahti-haasteeseen, jonka tarkoituksena on innostaa ihmisiä ulkoilemaan kotien ikkunoille asetettujen nallejen bongailun merkeissä.

Liikuntahallien omat nallet, Bobo ja Nallu, seikkailevat vaihtuvissa paikoissa. Vinkkejä Bobon ja Nallun löytämiseen saa seuraamalla Liikuntahallien some-kanavia.

Vinkkejä ja neuvontaa

Vinkkejä arkiliikunnan lisäämiseen löytyy osoitteesta www.liikuntahallit.fi/liikuntavinkit.

Liikuntaneuvontaa tarjotaan arkisin kello 9–15 puhelimitse numerossa 03 621 7777.

Liikunnanohjaajien yhteystiedot on koottu osoitteeseen https://www.liikuntahallit.fi/toiminta/liikuntaneuvonta/.

Myös #parvekejumppa on käynnistynyt. Video katsottavissa https://youtu.be/_TNN9cygMfM.

Kaikki Hämeenlinnan Liikuntahallien hallinnoimat tilat pysyvät suljettuina 13.5. saakka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset