fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Pekka Pervitin uskoo aasialaisen ruoan vetovoimaan – Pitkän linjan ravintoloitsija lähti osakkaaksi Tavastilan uuteen wok-ravintolaan

Kauppapaikka Tavastilan uuteen ravintolaan osakkaaksi lähtenyt Pekka Pervitin luottaa, että aasialaisella ruoalla on kaupungissa kysyntää jatkossakin. "Kehitämme tarjontaa asiakkaiden toiveiden mukaan". Kuva: Heli Karttunen
Kauppapaikka Tavastilan uuteen ravintolaan osakkaaksi lähtenyt Pekka Pervitin luottaa, että aasialaisella ruoalla on kaupungissa kysyntää jatkossakin. "Kehitämme tarjontaa asiakkaiden toiveiden mukaan". Kuva: Heli Karttunen

Kun ravintoloitsija Pekka Pervitinille tarjoutui tilaisuus lähteä pienosakkaaksi uuteen Asian Wok & Cafe -ravintolaan kauppapaikka Tavastilassa, ei hän kauaa miettinyt.

– Liki 25 vuotta matkailua Thaimaahan sekä aiemmin perustamani kolme thai- ja wok-ravintolaa ovat kuitenkin luoneet niin vahvan mielikuvan siitä, minkälaista tuotetta maukkaan aasialaisen ruoan ystäville tulisi tarjota, että päätös lähteä kehittämään uutta aasialaista konseptia oli helppo, Pervitin sanoo.

Huhtikuun alkupuolella avautuneessa ravintolassa on tarjolla muun muassa thaimaalaisen ja kiinalaisen keittiön herkkuja sekä sushia.

Käytännön toiminnasta vastaa pääasiassa enemmistöosakas Ali “Nadoo” Nacar, jonka setä oli Pervitinille entuudestaan tuttu, sekä kiinalainen kokki Wang Baofu.

Pervitin sekä hänen thaimaalaissyntyinen vaimonsa auttelevat myös tarvittaessa.

– Täällä on edulliset neliöhinnat ja nyt tätä pyöritetään kahden perheen voimin. Kyllä minulla on vakaa ajatus, että ravintola kannattaa, en olisi muuten tähän lähtenyt.

 

Kokki Wang Baofu (vas.) ja ravintoloitsija Ali "Nadoo" Nacar esittelevät päivän buffetin valikoimaa. Kuva: Heli Karttunen
Kokki Wang Baofu (vas.) ja ravintoloitsija Ali “Nadoo” Nacar esittelevät päivän buffetin valikoimaa. Kuva: Heli Karttunen

 

Pervitin oli yksi osakkaista Goodmanin Tulliaukion ravintolahankkeessa, jossa ideana oli ollut valmistaa sekä tex mex – että thai-ruokaa samassa keittiössä.

– Usean onnistuneen ravintolaprojektin jälkeen Goodmanin pohjoispäädyn kuvio meni vihkoon monen toimimattoman asian takia. Kaksi eri genreä erikoisosaamisineen vaati hiljaisina hetkinä liikaa henkilökuntaa. Paikkaan oli myös lounasaikaan vaikea tulla, kun lähimmät parkkipaikat olivat Goodmanissa, Pervitin miettii.

Kun kiinteistö ei ollut kauppakeskuksen, jäi ravintola myös täysin kauppakeskuksen markkinoinnin ulkopuolelle.

– Ne olivat ne suurimmat syyt, jotka monen muun asian ohella tekivät liiketoiminnasta isoilla, kahden ravintolan neliöillä lopulta kannattamatonta. Olisihan toimintaa voitu jatkaakin, koska neuvottelut ravintoloiden yhdistämiseksi ja tilojen pienentämiseksi oli jo saatu maaliin. Osakkailta ei kuitenkaan enää löytynyt haluja investoida hankkeeseen.

Ravintoloiden myyminen tässä muodossa osoittautui myös mahdottomaksi tehtäväksi.

– Yhteinen keittiö kahdelle ravintolalle olisi ollut lukuisien ostajaehdokkaiden mielestä liian haastavaa pyörittää kahdella erillisellä toimijalla, Pervitin pohtii.

 

Sen lisäksi, että Pervitin uskoo aasialaisen ruoan vetovoimaan, haluaa hän olla nostamassa kauppapaikka Tavastilaa uuteen kukoistukseen.

– Minulla on vakaa usko, että kauppakeskus nousee. Yrittäjistä huokuu yhteen puhaltamisen meininki, mutta myös markkinointia ja omaa aktiivisuutta tarvitaan.

Ravintola-alan kilpailu on Hämeenlinnassa kuitenkin kova. Tällä hetkellä kaupungissa on jo liki kymmenen aasialaista ravintolaa, jos nepalilaiset ja intialaiset lasketaan mukaan.

– Sosiaalinen media antaa heti palautetta, jos epäonnistut. Luotamme kuitenkin markkinaosaamiseemme sekä ruoan tasoon, Pervitin toteaa.

Arkisin ravintolan kahvila on avoinna kello 9–18, buffet kello 13–18. Lauantaisin kahvila ja buffet ovat avoinna klo 11–18. Sunnuntaisin ravintola pidetään toistaiseksi kiinni.

– Uusia suunnitelmia on jo mielessä, mutta menemme askel kerrallaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset