Kaupunkiuutiset

Pekka Tiilikainen & Beatmakers 
nousee jälleen lauteille

Turenki Records -vaikuttaja Pekka Tiilikainen tekee paluun tunnetuimman kokoonpanonsa kanssa Suisto-klubilla perjantaina 19.8. kuuden vuoden keikkatauon jälkeen.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers perustettiin Hämeenlinnassa vuonna 1988. Yhtye on levyttänyt sekä suomeksi laulettua tanssilavarautalankaa, että instrumentaalimusiikkia sisältäviä levyjä. Yhtyeen tuotantoa on myös kymmenillä koti- ja ulkomaisilla rautalanka- sekä iskelmäkokoelmilla.

Takana on 28 vuotta, kymmenkunta pitkäsoittoa, TV-esiintymisiä, YLE Top10-hittiä, elämäntyöpalkinto Rautalanka Award 2007 ja ainakin 1200 keikkaa.

Pitkään uraan mahtuu yhteistyötä niin koti- kuin ulkomaisten legendojen kanssa (mm. Jussi Raittinen, Erkki Junkkarinen, Jorma Kääriäinen, Eddie Angel, Isto Hiltunen, Martin Cilia) sekä lukematon määrä muistoja ja kommelluksia vuosien varrelta.

Yhtyeen menestynein single on vuonna 2001 julkaistu ”Cortina” joka viihtyi valtakunnallisen radiosoiton TOP10:ssä useamman viikon ja oli esim. YLE/Etelä-Savon radion koko vuoden kolmanneksi soitetuin kappale. Iskusäveliä-levyn kappaleesta ”Himmenneet lyhdyt” tehtiin myös video MTV3:n Levyraati-ohjelmaan. Kyseinen video on julkaistu bonuksena yhtyeen vuonna 2004 julkaisemalla live-CD:llä.

Yhtyeelle myönnettiin 6th Rautalanka Award tunnustuspalkinto kesällä 2007.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers on aina ollut tunnettu hyvästä live-soundistaan. Yhtyeen levyjä on myyty Japania ja Iso-Britanniaa myöten, ja erilaisia koti- ja ulkomaisia kokoelmia, joilla yhtye on mukana, on kertynyt yli 50 kpl.

Uusi julkaisu Dance With Pekka Tiilikainen & Beatmakers ilmestyy ainoastaan karvahattuformaatissa eli c-kasettina. Kyseessä on kokoelmatuotanto mutta mukana on myös yksi aiemmin julkaisematon versio jota ei löydy muualta.

Kokoonpanooon kuluvat: Pekka Tiilikainen, laulu, kitara, Juha Heinonen, kitara, Jori Venemies, basso, Mikko Lund, rummut.

Pekka Tiilikainen & Beatmakersin comeback -keikka Suisto-klubilla pe 19.8.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset