Kaupunkiuutiset

Pekolan Isku 
on yhä iskussa

Pekolan Isku on porskuttanut jo seitsemän vuosikymmentä. Kunnioitettava teko kyläseuralta, joka perustettiin Hattulan Pekolaan vuonna 1946 tukemaan paikallista urheilutoimintaa: yleisurheilua, hiihtoa ja suunnistusta.

Kyläseuratkin joutuvat seuraamaan aikaansa. Pekolan Iskussa lajien suosio on vaihdellut ajan hengen mukaan, ja vuosien saatossa sijaa ovat saaneet niin jalkapallo kuin 90-luvulta lähtien salibandykin.

– Salibandy on tällä hetkellä seuran lippulaiva. Näkisin, että tulevaisuudessa seura profiloituu yhä enemmän salibandyyn, ja lajin kehittämiseen, Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen sanoo.

Salibandyn suosion kasvua avittaa nyt myös uuden Juteinikeskuksen virallinen kenttä, jossa on myös mahdollista järjestää otteluita.

– Näkisin, että seuran tehtävänä tulevaisuudessa on salibandykulttuurin tuominen Hattulaan entistä voimakkaammin.

Karvinen kiittelee seuran jo edesmennyttä ”seuraikonia” Matti Mantilaa, joka toimi vuosikymmenet seuran hyväksi. Talkoohenki on seurassa edelleen voimissaan.

Takavuosina Pekolan Iskun seuratoiminta kulminoitui Pekolan grillin liepeille, heti urheilukentän viereen. Sittemmin grilli on purettu ja toiminnan painopiste siirtynyt:

– Nykyään Pekolan Iskun seuratoiminta on laajentunut koko Hattulan alueelle. Seura käyttää edelleen Pekolan koulun salia sekä Pekolan urheilukenttää, mutta tänä päivänä suurin osa toiminnasta tapahtuu Hurttalan ja Parolan alueella.

Kuntayhteistyö on yksi seuran nykyisten toimintaedellytysten kulmakivistä. Seuran toimintaan kuuluu tätä nykyä muun muassa liikuntapalveluiden tuottaminen kunnalle sekä latujen kunnossapito. Yhteistyöstä hyötyvät molemmat.

– Pekolan Iskulla on Hattulassa ylivoimaisesti isoin tarjonta liikuntapalveluista. Hattulan kunta on heittänyt meille palloa ja olemme pystyneet vastaamaan huutoon. Kunta on luonut puitteet viimeisen päälle, eli täällä on paljon liikunta- ja lähiliikuntapaikkoja, mikä vastaavasti luo meille resursseja. Monessa paikassa näin ei ole, Karvinen kiittelee kuntaa.

Karvinen vaikuttaa toiminnanjohtajana Pekolan Iskun lisäksi myös Parolan Visassa, ja hän näkee, että liikuntapalvelut ovat myös yksi suurimmista kasvualueista. Pekolan Isku pyrkiikin järjestämään toimintaa monipuolisesti yli lajirajojen. Tälläkin hetkellä ohjaustoiminnasta löytyy muun muassa Parkour-ryhmä sekä kuntonyrkkeilyä.

– Toiveiden mukaa järjestämme mitä vaan.

Seurassa on tällä hetkellä useita aikuisjoukkueita, mutta suunnitelmissa on panostaa seuran arvojen mukaisesti entistä enemmän lapsiin ja nuoriin. Perusteilla on kolme uutta juniorijoukkuetta, ja niiden myötä jäsenmäärä on parin tasaisen vuoden jälkeen nousussa. Jäseniä on tällä hetkellä noin 250.

– Pyrimme tarjoamaan toimintaa vauvasta vaariin, mutta tässäkin painotamme, että järjestämme lapsille ja nuorille liikuntaa Hattulan alueella.

Lisätietoja toiminnasta löytyy seuran nettisivuilta sekä facebookista.

Pekolan Isku juhlistaa 70-vuotista historiaansa lauantaina 20.8. klo 15 alkaen Pekolan lavalla järjestettävässä tilaisuudessa. Iltaohjelma klo 18 alkaen on kaikille avoin. Illassa esiintyy Martti Servo & Moods -duo. Paikalla on myös puffetti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset