Kaupunkiuutiset

Peltolehtoon haetaan taiteilijoita

Lammin Kotiseutulehti on saanut käyttöönsä Peltolehdon talon alakerran kesäkuun ajaksi. Tilaan on tarkoitus järjestää näyttely, joka kuvastaa Lammia ennen ja nyt. Osa näyttelystä toteutetaan Jaakko Rautavirran kokoelman vanhoilla Lammi-valokuvilla ja otoksella valokuvaaja Matti Siivosen 30-vuoden aikana kuvaamista Lammi-aiheisista valokuvista.

Lammin Kotiseutulehti toivoo, että lähiseudun taiteilijat tulisivat mukaan rakentamaan näyttelyä.

– Haemme maalauksia, jotka jollain tavalla liittyvät Lammiin. Aihe on vapaa, voihan maalaus olla vaikka vain maalattu Lammilla, muotoilee Lammin Kotiseutulehden päätoimittaja Susanna Mattila.

– Hämeenkoskelainen kuvataiteilija Jarmo Kukkonen on maalannut mennyttä Lammia eli maisemia Mommilasta. Kukkoselta olemme saaneet jo lupauksen, että muutamia Mommila-aiheisia töitä on tulossa näyttelyyn. Peltolehdossa on kuitenkin paljon seinätilaa, johon toivomme yleisölle katseltavaa ja mahdollisesti ostettavaa. Muuta vaivanpalkkaa ei taiteilijoille ole luvassa kuin mahdollinen taulumyynti.

 

Peltolehdon Mennyttä ja nykyistä Lammia -näyttely rakennetaan toukokuun aikana. Sen on tarkoitus olla avoinna 1.6.–17.6. Näyttelyn aikana järjestetään yleisötilaisuuksia, joissa yleisöllä on mahdollisuus jakaa muistojaan Peltolehdon talosta ja Lammista ylipäätään. Tarkoitus on myös kerätä Lammi-Seuran säilytettäväksi vanhoja valokuvia ja tarinoita Lammilta. Jaakko Rautavirta on luvannut olla paikalla kertomassa vanhoista valokuvista, joita hänen kokoelmissaan on yli sadan vuoden takaa, vanhimmat 1900-luvun alusta.

Peltolehdon näyttely osallistuu myös Lammin kesäpuuhaviikon ohjelmaan järjestämällä lapsille tutustumisen näyttelyyn ja työpajan, jossa lapset saavat piirtää tai maalata omia Lammi-maisemiaan.

 

Mennyttä ja nykyistä Lammia -näyttelyyn voi ilmoittautua mukaan Lammin Kotiseutulehden päätoimittaja Susanna Mattilalle (mieluiten sähköpostilla) tai Matti Siivoselle. Lisätietoja voi kysellä Matti Siivoselta.

Susanna Mattila p. 0405281989, susanna.mattila@lammille.fi ja Matti Siivonen p. 0500703348, matti.siivon@gmail.com.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

28.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

1.12.2020