fbpx
Kaupunkiuutiset

Mielipide: Pendelöijät arvostavat ilmaisia pysäköintipaikkoja

Kirjoittajan mielestä asemanseudun pysäköinnin muuttaminen maksulliseksi on kaikkea muuta kuin vetovoimatekijä. Kuva: Riku Hasari

Kannattaisikohan Hämeenlinnan päättäjienkin tehdä sama liike minkä Hyvinkään päättäjät tekivät, muuttivat kaupungin kaikki pysäköintipaikat maksuttomiksi.

Näin pendelöijät, muualla työssä käyvät tai opiskelevat pidettäisiin tyytyväisinä.

Tosiasiassa Hämeenlinnakin on pikkukaupunki, Hämeenlinnaa on aivan turha verrata Helsinkiin, Tampereeseen tai edes Lahteen, eikä puolestaan Hyvinkää ole kovinkaan paljoa pienempi kuin Hämeenlinna.

Jos Hyvinkää olisi pinta-alaltaan yhtä suuri ja mahtava kuin Hämeenlinna, silloin Hyvinkää olisi myös väkiluvultaan vähintään Hämeenlinnan kokoinen, taitaisi olla jonkun verran isompikin.

Asemanseudun pysäköinnin muuttaminen maksulliseksi ei todellakaan voida sanoa olevan Hämeenlinnan päättäjiltä kädenojennus pendelöiville, muualla työssä käyville tai opiskeleville tai yleensäkään vähänkin enemmän junilla matkusteleville.

Pysäköinnin maksullisuus nostaa matkakustannuksia. Matkabilettien ja maksullisten pysäköintipaikkojen mahdollisesta yhteismaksujärjestelmästä ei taas koskaan ole ilmaisen pysäköinnin korvaajaksi, eikä tee siitä yhtä houkuttelevaa kuin ilmainen pysäköinti.

Riittävät ilmaiset pysäköintipaikat ovat aina ilmaisia pysäköintipaikkoja ja niitä pendelöijät arvostavat. Riittävillä ilmaisilla pysäköintipaikoilla jos millä houkutellaan kaupunkiin uusia pendelöijiä tai yritetään pitää entiset pendelöijät kaupungissa.

Nyt Hämeenlinnan kokoinen pienehkö radanvarsikaupunki menettelee päinvastoin.

Biletti

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset