Kaupunkiuutiset

Pendelöintiraati aloittaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kaupunki perustaa pendelöintiraadin. Raadin tarkoituksena on tehdä yhteistyötä kaupungin kanssa pendelöivien kaupunkilaisten arjen helpottamiseksi.

Raadin aihealueina ovat ainakin työmatkojen kulkemiseen, työskentelyyn ja asumiseen sekä kaupungin palveluihin liittyvät teemat. Raadin perustamisesta päätettiin Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa toukokuun alussa.

 

Pendelöijillä on erilaisia tarpeita ja kaupunki haluaa ottaa ne huomioon jo asioita valmistellessa. Raati nähdään mahdollisuutena kehittää toimintaa hyvässä yhteishengessä asukkaiden kanssa ja myös esimerkiksi VR:n suuntaan.

– Hämeenlinna haluaa huomioida pendelöivien asukkaidensa tarpeet entistä paremmin ja reagoida niihin ennalta. Haluamme olla osallisuuden etulinjassa, sillä tietääksemme kyseessä on ainutlaatuinen toimintamalli, Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo.

– Hämeenlinnan pendelöintiraati mahdollistaa uudenlaisen tavan käydä suoraa ja avointa vuoropuhelua usein matkustavien asiakkaidemme kanssa. Uusiutuminen ja palveluidemme jatkuva kehittäminen ovat meidän liiketoiminnassamme todella tärkeässä roolissa. Odotammekin innolla, millaisia havaintoja ja kehitysideoita raadissa tuodaan esille, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen sanoo.

– Hämeenlinna on pendelöintikaupunki. Nopeat junat ovat tärkeitä sekä pendelöijille että kaupungin elinvoimaisuudelle – paikallisille yrityksille, matkailulle ja Hämeenlinnassa työssäkävijöille. Tulevaisuuden visiomme on, että Helsinki-Hämeenlinna – tai Hämeenlinna-Tampere -junalla matka-aika on noin 30 minuuttia, pendelöintiraadin jäseneksi ilmoittautuva Kirsi Levä toteaa.

Raadin perustamistilaisuus järjestetään Hämeenlinnan Raatihuoneella keskiviikkona 6.6. klo 17–19. Tilaisuudessa määritellään raadin ja kaupungin yhteiset tavoitteet raadin toiminnalle. Samalla raadille valitaan puheenjohtaja kaupunkilaisten joukosta. Mukaan toivotaan niin autolla, bussilla kuin junallakin pendelöiviä hämeenlinnalaisia.

 

 

 

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset