Kaupunkiuutiset

Mielipide: Penkkarit on hartaasti odotettu juhla – Peruuttaminen tekisi hallaa motivaatiolle

Viime kevään abiturientteja penkkariajelullaan Hämeenlinnassa 6. helmikuuta 2020. Kuva: Pekka Rautiainen
Viime kevään abiturientteja penkkariajelullaan Hämeenlinnassa 6. helmikuuta 2020. Kuva: Pekka Rautiainen

Penkkareita pidetään juhlana, joka sinetöi abiturienttien lukiotaipaleen päättymisen. Opiskelijoille penkkarit on tärkeä juhla, johon suuri osa lukiolaisista suuntaa katseensa jo lukion alkaessa. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää, että penkkarit järjestetään koronatilanteesta huolimatta – tietenkään koronarajoituksia tai -uhkaa unohtamatta.

Monet opiskelijat ovat muutenkin yhdessä paljon, joten heidän yhdessäolon estäminen penkkareiden peruuttamisen avulla ei olisi tehokasta. Toki soveltaminen tämän tapahtuman suhteen olisi tärkeää.

Koska suuret kokoontumiset eivät ole sallittuja, olisi hyvä pyytää katsojia olemaan osallistumatta tähän tapahtumaan. Karkkien heitto ventovieraille ei ole niin merkittävä asia, että sitä ikävöitäisiin.

Suurin syy harmille tässä olisi, että opiskelijat eivät pääsisi kokemaan iloa ja ylpeyttä valmistumisesta, kuten muiden vuosikurssien opiskelijat, jotka pääsivät niin sanotusti valokeilaan.

Monet opiskelijat ovat odottaneet perinnettä siitä asti kun pääsivät lukioon ajatellen, että valmistumisen jälkeen he pääsisivät ylpeästi istumaan rekassa ja nauttimaan tilaisuudesta, jonka he ovat itselleen mahdollistaneet kovalla työllä.

Usealle koululle on ollut helpompaa vain peruuttaa penkkarit, mutta tämä tekee hallaa opiskelijoiden motivaatiolle.

Ihmiset, jotka päättävät peruuttaa penkkarit unohtavat opiskelijat aivan kokonaan ja miettivät, kuinka he vaikuttavat järkeviltä kieltäessään penkkarit. Kasvot ovat monelle tärkeät ja helpointa on vetää kaikki tiukille ja vaikuttaa päättäväiseltä.

Ulkopuolisten kokoontuminen katsomaan ei ole heille se pääasia. Tuleville ylioppilaille tärkeintä on vain päästä rekan kyytiin ja nauttia työnsä tuloksista vuosien jälkeen.

Kaikkien ylioppilaiden puolesta pyydän, että voisimme vaikuttaa mielipiteellämme tuleviin päätöksiin.

Opiskelijoille on tärkeää saada kokea perinteiset penkkarit, mutta tietenkin on tärkeää ottaa huomioon mahdollinen koronariski.

Siksi toivommekin, että voimme löytää ratkaisun, joka ottaa huomioon sekä opiskelijat, että turvallisuuden. Meille tämä on tärkeää. Se, että pääsemme näyttämään kuinka teimme sen, valmistuimme ja olemme valmiita kohtaamaan tulevaisuuden.

Hämeenlinnalaiset tulevat ylioppilaat

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset