Kaupunkiuutiset

Pepe Ahlqvist on Suomi-bluesin ikoni

Tulevana perjantaina Albertin kellarin lavalle nousee Pepe Ahlqvist. Euroopalaiseen blueseliittiin kuuluva, vuonna 1956 syntynyt tuusulalainen on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu muusikko. Yli neljäkymmentä vuotta kestäneellä urallaan hän on esiintynyt lukuisien legendaaristen bluesartistien kanssa.

Ahlqvistin upeat ja menestyksekkäät äänitteet sekä vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Ahlqvistia pidetään lahjakkaana ja persoonallisena laulaja-lauluntekijänä, kitaristina ja huuliharpistina.

Pepe aloitti uransa 1960-70 -lukujen vaihteessa keikkailemalla koulubileissä Lahti-Nastola -akselilla. Läpimurto tapahtui 1970-luvun puolivälissä Chicago Overcoatin kanssa legendaarisen Love Recordsin suojissa, mistä tie johti hedelmälliseen yhteistyöhön Fazer/Warnerin kanssa. 1980-luvun lopussa ja seuraavan vuosikymmenen alussa Pepe ja hänen bändinsä H.A.R.P. levyttivät useita albumeja, joita on julkaistu myös muissa Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa.

Artistin kolmesta tärkeimmästä bändistä viimeisin, The Rolling Tumbleweed, lopetti toimintansa vuonna 2003. Vuonna 2002 perustettu SF BLUES yhdessä Heikki Silvennoisen kanssa jatkaa myös tulevaisuudessa esiintymisiä ja levytyksiä.

Ahlqvist on tehnyt vuosien varrella esiintymismatkoja Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Hollantiin, Belgiaan, Itävaltaan, Saksaan, Luxemburgiin, Eestiin, Liettuaan, Puolaan, Slovakiaan, Unkariin, Venäjälle, Yhdysvaltoihin sekä Kanadaan. Artistia on kutsuttu esiintymään moniin suuriin konsertteihin ja hän oli B.B. Kingin erikoisvieraana Helsingin jäähallissa vuosina 2004 ja 2006.

Pepe Ahlqvist pe 20.1. klo 21.30 Albertin kellarissa. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset