Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Pepe Willbergin hitit soivat Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa

Taivas itkee sadoin pisaroin, mutta toivottavasti vain lauluna.
Pepe Willberg kokee olleensa viime vuosien aikana enemmän esillä kuin koskaan uransa aikana. Otto Kanervan idea kesäteatterinäytelmästä syntyi automatkalla. Kuva: AP Sarjanto
Pepe Willberg kokee olleensa viime vuosien aikana enemmän esillä kuin koskaan uransa aikana. Otto Kanervan idea kesäteatterinäytelmästä syntyi automatkalla. Kuva: AP Sarjanto

Tulevana suvena Kaupunginpuistossa kaikuvat Pepe Willbergin klassikot.

Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Elämältä kaiken sain on romanttinen musiikkikomedia, jonka lauluina kuullaan poptähden tuotantoa 1970-luvun alusta aina viimeisiin hitteihin asti.

Suunnitelmat uusiksi

Kanerva tunnustaa, että ensi kesän esityksiin mietittiin pitkään ihan toista musiikkia. Alkuperäinen idea ei kuitenkaan kantanut loppuun saakka.

– Yhtenä päivänä ajelin moottoritietä ja radiosta tuli Elämältä kaiken sain -kappale. Koko juttu tipahti saman tien hedelmäkoriin. Se tässä työssä on ihanaa, että kun aikansa myssyttelee, asioita vain tapahtuu, Kanerva sanoo.

– Pepen musiikki on sekä ikonista että eri sukupolvia yhdistävää. Nyt kun maasto on tiedossa, tarvitaan vain vedenpitävä käsikirjoitus.

Tunnettuja nimiä

Osku Valveen ja Kanervan kirjoittaman tarinan sankaritar on hippityyppinen vaeltelija, joka pitää parhaan ystävänsä kanssa lomanviettopaikkaa.

Pääroolissa on Maija Rissanen, joka on esiintynyt tv-sarjoissa Syke, Salatut elämät ja Pirjo. Näyttämöllä hänet on nähty musikaalirooleissa muun muassa Lahden kaupunginteatterissa ja TTT:ssä. Ystävättären roolia näyttelee Anna Hanski.

– Tähän juttuun haettiin hyvin laulavia, komiikantajuisia ja pelimannihenkisiä näyttelijöitä, joiden tekemisessä on oikeanlaista kepeyttä. Annahan oli meillä mukana jo Suklaasydän-näytelmässä. Hän on työryhmässä ihana tasapainottava tekijä ja laulun laaduntarkkailija, jolla on välillä sormi positiivisella tavalla pystyssä, Kanerva kuvailee.

Naisille tarvitaan tietenkin vastavoimat, joita näyttelevät Kanerva itse, Miikka J. Anttila sekä suomalaisen elokuvan ja teatterin suuriin luonnenäyttelijöihin kuuluva Ilkka Koivula.

Suosionsa huipulla

Verkatehtaalla torstaina esiintynyt Pepe Willberg pysytteli varsin harvasanaisena esityksestä, josta hän ei tiennyt oikeastaan mitään.

– Nimi on oikein hyvä ja tuo ihmisille väistämättä mielleyhtymiä minun suuntaani. Olen saanut viiden vuoden aikana huomiota osakseni enemmän kuin koskaan urani aikana, Willberg sanoo.

Vuonna 2014 Willbergin ura sai uuden nosteen, kun Pepe & Saimaa -albumi valloitti niin radio- kuin myyntilistatkin.

– Kerron aina keikoilla, että minua harmittaa, kun en voi enää sanoa olevani Suomen suosituin ilman kultalevyä oleva artisti. Ihmiset nauravat jutulle ihan liiskana.

Elämältä kaiken sain 25.6.– 15.8. Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset