Kaupunkiuutiset

Perheet luontoon liikkumaan

Lasten Liikunnan Tuki -yhdistys haluaa tuoda Aulangon sekä Ahveniston luontoalueet tutuiksi hämeenlinnalaisille ja lähikuntien asukkaille tapahtumien avulla. Tapahtumien keskipisteenä ja suunnittelun lähtökohtana ovat perheet.

– Olemme huolestuneita perheiden hyvinvoinnista. Esimerkiksi elintasosairaudet eivät ole enää vain aikuisten ongelma, vaan ne koskettavat myös lapsia. Parhaiten voimme vaikuttaa tähän kasvavaan ongelmaan, kun autamme perheitä liikkumaan ja muuttamaan elintapatottumuksiaan, Lasten Liikunnan Tuen toiminnanjohtaja Juha Liedes toteaa.

PÄÄSIÄISEN ajan Aulangolla pääsee etsimään Onnentemppelin kätköistä kadonneita ja pääsiäispupujen piilottamia pääsiäismunia. Munat on ripustettu puihin Aulangon Ulkoilumajan ja Karhuluolan välille. Tarkoituksena on laskea kuinka monta munaa polun lähistölle on piilotettu, munia ei kuitenkaan ole tarkoitus kerätä mukaan. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan pääpalkintona perhelippu Flowpark Ahvenistoon sekä yllätyspalkintoja. Vastauslipukkeita saa Aulangon Ulkoilumajan kahviosta, joka palvelee pääsiäisenä joka päivä kello 10–16.

Huhtikuussa 16.4 järjestettävä Aulanko herää -tapahtuma on lähes kahdenkymmenen eri toimijan yhteisponnistus. Ohjelmassa on muun muassa rentoutusharjoituksia ja ohjattuja liikuntatuokioita lapsille ja aikuisille, linturetkiä, luonnon oma kuntosali, HIT-treeni ja villiyrttitietoutta. Tavattavissa ovat myös Ylitalon alpakat ja lisäksi näkötorni on avoinna tapahtuman ajan.

Lasten Liikunnan Tuki on kehittämässä myös Aulangon Ulkoilumajan kahvion palveluita. Ulkoilumajan kahviossa järjestetään 30.3. kello 18–20 kaikille avoin asiakasilta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset