Kaupunkiuutiset

Perinteikäs Aulanko nuorentaa ilmettään

Vuosi sitten Rantasipi Aulangon johtajaksi nimitetty Marco Sylvelin on työurallaan ehtinyt tehdä lähes kaikkia mahdollisia hommia, mitä hotellien seinien sisältä löytyy.

– Alku oli siinä mielessä perinteinen, että tarvitsin vain töitä ja menin armeijan jälkeen kokousavustajaksi Rosendahliin, hän kertoo.

– Melko pian ala alkoi enemmänkin kiinnostaa ja opiskelin Haaga-instituutissa restonomiksi. Valmistumisen jälkeen olin jonkin aikaa hotelli Presidentissä. En oikein osannut kotiutua sinne, sen elämänmeno ja ilmapiiri olivat tamperelaispojalle siinä vaiheessa ehkä jotenkin liikaa.

Sylvelin palasi Rosendahliin, josta hän siirtyi kylpylähotelli Edeniin. Vuonna 2003 hän aloitti Hämeenpuiston Cumuluksen hotellipäällikkönä ja toimi sen ohessa myös Koskikadulle rakennetun Cumuluksen projektipäällikkönä.

– Olin Edenissä aika pitkään ja tein kaikkia hommia laidasta laidaan. Se oli minulle tärkeä käytännön oppikoulu, koska pääsin tutustumaan alaan monesta eri vinkkelistä.

Uusia kohderyhmiä

Hämeenlinna oli Sylvelinille entuudestaan tuttu kyläilykaupunkina, koska hänen isovanhempansa asuivat täällä. Aulangon hotellista hän tiesi lähinnä sen fyysiset puitteet.

– Kyllä kokonaisuus pääsi yllättämään niin sijainnillaan, luonnollaan kuin ympäristölläänkin. Silmät aukenivat vasta, kun aloin ajella tänne töihin.

– Hotellin historiasta minulla oli aika pintapuolinen käsitys ja nyt saan kuulla uusia, kiehtovia tarinoita lähes viikoittain.

Aulanko oli sotien jälkeen maineensa kukkuloilla yhtenä harvoista suomalaisista loistohotelleista ja kuuluisuuksien menopaikoista pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Uudella vuosituhannella se profiloitui kylpylähotelliksi, joka houkutteli erityisesti kokousvieraita ja järjesti tilauksesta erilaisia juhlia.

– Aulangolla on vankka perinteinen asiakaskunta, mutta se ei enää riitä, Sylvelin toteaa.

– Meidän on aika hakea uusia kohderyhmiä. Tahdomme kunnioittaa perinteitä, mutta myös tuoda tarjontaa ja puitteita lähemmäs tätä päivää.

Burgerille Bistroon

Uuden luudan tuoreet ideat näkyvät vaikkapa hiljattain avatussa Bistrossa, joka on vallannut aikaisemmin seinillä erotetuille kabineteille varatut tilat.

– Ajatuksena on ollut luoda intiimimpi ja tunnelmallisempi illallispaikka vaikkapa pariskunnille ja pienille ryhmille, Sylvelin sanoo.

– Sinne voi tulla rennosti t-paidassa tai farkuissa. Haluamme madaltaa kynnystä siitä jo mennyttä maailmaa edustavasta mielikuvasta, että Aulangolle pitäisi aina tulla jotenkin pyntättynä.

Ruokapuolella Aulangolla noudatetaan kahta, hiukan toisistaan poikkeavaa linjaa.

– Kokouslounaissa panostamme selkeyteen, yksinkertaisuuteen ja laadukkuuteen. Emme kikkaile trendeillä. Juhlabuffet tehdään asiakkaan toiveiden mukaan ja silloin listalta voi löytyä myös Aulangon historiaan kuuluvia erikoisherkkuja.

– Bistron a´ la cartessa sitten taas haistellaan juuri tämän päivän kiinnostavimpia, uusia tuulahduksia. Tällä hetkellä se tarkoittaa erilaisia burgereita ja sandwichejä, kunnon pihvejä ja ruokaisia salaatteja.

Musiikkia Areenassa

Tänä viikonloppuna Aulangolla on tapahtuma, joka edustaa hyvin kylpylähotellin uusia päänavauksia.

– Meillä on Tattoo & Rock Weekend Areenassa, jonne odotamme parhaassa tapauksessa 700 vierasta.

– Kylpylän Areenan päässä on paljon piilevää potentiaalia, jota ryhdymme hyödyntämään. Järjestämme marraskuun lopulla pikkujoulupaketteja, joissa kaikki viihtymiseen tarvittava löytyy samasta paikasta: illan pääesiintyjä Areenassa, ruokailut hotellissa ja jatkot yökerhossa.

Uusi kuvio on myös vuoden loppuun kestävä keilailun firmaliiga Aulanko Business Bowling Cup. Kilpailuun voi osallistua kolmihenkisin joukkuein ja käydä keilaamassa kolme erillistä kertaa, jonka jälkeen paras yhteistulos jää voimaan. Rankingin 10 parasta tiimiä mittelevät tammikuussa loppukilpailussa, jonka pääpalkintona on 10 hengen aitio HPK:n kotipeliin Ritari-areenalla.

– Kehittelemme koko ajan uusia vetovoimatekijöitä ja haluamme myös ilman muuta nuorentaa hotellin ilmettä, Sylvelin sanoo.

– Haluamme kaupunkilaistenkin tietävän, että Aulangolla todella tapahtuu asioita.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset