Kaupunkiuutiset

Perjantaina vietetään museopäivää

Perjantaina vietetään kansainvälistä museopäivää. Museopäivän kunniaksi Hämeenlinnan museoihin on vapaa pääsy. Ilmaispäivässä ovat mukana: Hämeen linna, Hämeenlinnan Taidemuseo, Museo Militaria, Sibeliuksen syntymäkoti, Palanderin talo ja Museo Skogster.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon kohteista Museo Skogster on avoinna klo 11–17. Nähtävillä ovat Tubi – unohdettu keuhkotauti ja Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyt sekä Säästöpankkimuseon perusnäyttely. Yleisöopastus Tubi-näyttelyssä klo 13.

Sibeliuksen syntymäkoti on avoinna klo 10–16 ja Palanderin talo klo 12–16. Palanderin talossa on vapaa kierto omaan tahtiin. Yleisöopastus Sibeliuksen syntymäkodissa klo 15. Molemmissa kohteissa eläydytään 1800-luvun lopun Hämeenlinnaan.

Hämeenlinnan Taidemuseo on avoinna klo 11–17. Esillä on näyttely Kokeilevaa & kantaaottavaa, joka esittelee 60–70-lukujen modernismia. Yleisöopastus näyttelyssä klo 14.

Linnanniemellä Museo Militaria on avoinna klo 10–17. Perusnäyttelyn ohella tarjolla on uutta nähtävää kahdessa näyttelyosiossa: Pohjan Pojista Suomen-poikiin – Vapaaehtoisia Virossa ja Suomessa sekä Salattua! Puolustusvoimien salauslaitteet.

Hämeen linna on avoinna klo 10–16. Esillä on ensimmäistä päivää vaihtuva näyttely Hohto – Suomalaista hopeaa 1600–1800.

Kansainvälisen museoneuvoston ICOM:n lanseeraamaa Kansainvälistä museopäivää on vietetty vuodesta 1977.

Ilmaispäivä Hämeenlinnan museoissa 18.5.2018.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset