fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Peruskorjattuun kirjastoon pääsee etkoille perjantaina – Lue, mitä kaikkea uutta kaupungin olohuoneessa on

Hanna Kaisti ja muut kirjaston työntekijät ovat olleet ihastuksissaan peruskorjattujen tilojen kauneudesta ja toimivuudesta. Taiteiden yön jälkeen kirjasto on vielä muutaman päivän kiinni, kunnes ovet avataan 1. syyskuuta. Kuva: AP Sarjanto
Hanna Kaisti ja muut kirjaston työntekijät ovat olleet ihastuksissaan peruskorjattujen tilojen kauneudesta ja toimivuudesta. Taiteiden yön jälkeen kirjasto on vielä muutaman päivän kiinni, kunnes ovet avataan 1. syyskuuta. Kuva: AP Sarjanto

Pääkirjaston kaksi vuotta kestänyt remontti on päättymässä. Ovet avautuvat yleisölle tiistaina 1. syyskuuta, mutta tiloihin pääsee ennakkoon tutustumaan Taiteiden yönä perjantaina 28. elokuuta kello 16-20.

Peruskorjaus valmistui etuajassa. Nyt Wetterillä olleet palvelut ja kaikki kokoelmat ovat taas saman katon alla Lukiokadulla.

– Takana on todella iso rumba. Henkilökunnan tunnelma on voipunut, mutta onnellinen. Kirjastosta tulee tosi kaunis ja toimiva, informaatikko Hanna Kaisti tuumaa.

Mahtavat näkymät

Uutta elämäänsä aloitteleva kirjasto suorastaan tulvii valoa ja avaruutta. Maisemat Vanajavedelle ja linnaan ovat aikaisempaa enemmän näkyvillä.

Hyllyt ovat valkoisia ja matalampia kuin ennen, joten luonnonvalo pääsee virtaamaan kirjastotiloissa.

Tiloja on järjestetty eri äänivyöhykkeiden alueisiin.

– Lehtisalin vieressä on hiljainen lukutila, jollaista ihmiset ovat todella kaivanneet. Samassa yhteydessä on myös uusi viherhuone, jossa on viherkasveja, mukavia tuoleja ja aivan mahtavat näkymät, Kaisti sanoo.

Studio ja bändikamat

Kirjaston studio, mediahuone, soittohuone sekä digitointi- ja editointitilat ovat kaikkien käytettävissä. Musiikkisalin nimi on muutettu Leino-saliksi ja se on entiseen tapaan varattavissa.

– Studiossa on bändisoittimia ja tekniikkaa, joten siellä onnistuu demotasoisten äänitteiden tai vaikkapa podcastien tekeminen.

Kirjastossa on myös maksuttomia urban office -työskentelytiloja sekä kokous- ja ryhmätiloja. Asiakkaat voivat varata tiloja Varaamo-palvelun kautta syyskuusta alkaen.

Torilla on nyt flyygeli

Esiintymistiloja ovat musiikkiosaston Avolava sekä pääportaikon alapäässä oleva Kirjastotori, jossa on myös flyygeli konserttien järjestämistä varten.

Kirjastolla on kolme varattavaa taidenäyttelytilaa. Kirjaston Gallerian lisäksi pienempiä näyttelyitä voi laittaa esille aulaan tai lehtisalin näyttelyseinälle.

Jemmassa 50 000 kirjaa

Vuoden vaihteessa avautuu kirjaston pohjakerroksessa sijaitseva laaja kirjavarasto Jemma.  Siellä on noin 50 000 kirjaa tai muuta nidettä.

– Lattiaan puhkaistiin portaikko, joka menee pohjakerrokseen ja Jemmaan pääsee myös hissillä. Kirjavarasto on asiakkaiden käytettävissä kirjaston asiakaspalveluaikoina.

Aamusta iltamyöhään

Pääkirjasto tulee olemaan auki seitsemänä päivänä viikossa aamukuudesta iltakymmeneen.

Palveluaikaa on yhtä paljon kuin aikaisemminkin, mutta aukioloa pidennetään omatoimiajalla, jolloin kirjaston asiakkaat voivat käyttää kirjaston ensimmäistä ja toista kerrosta myös varhain aamulla ja myöhään illalla.

Omatoimiaikana 15 vuotta täyttäneet asiakkaat pääsevät sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

– Omatoimikirjastoja on pienimuotoisina kokeiltu aiemmin ja kokemukset ovat olleet pääsääntöisesti hyviä, Kaisti kertoo.

– Onhan se kaikkien etu, että näin hienot tilat ovat maksimaalisessa käytössä.

 

Kirjaston ohjelmaa Taiteiden yössä

Klo 16.00 pääkirjaston ovet avautuvat yleisölle.

Klo 16.15 Taikuri Martti Siren.

Klo 17.00 Paranko Siblings. Sisarustrio Aino Paranko, Antti Paranko ja Aleksi Aromaa musisoi.

Klo 18.00 viulisti Kaisa Porra-Hänninen ja pianisti Kari Hänninen soittavat suomalaista musiikkia mm. Sibeliukselta, Merikannolta ja Kuulalta. Porra-Hänninen soittaa konsertissa Sibeliuksen nuorena käyttämää viulua.

Klo 18.35 kirjoituskilpailun palkintojen jako.

Klo 19.00 Duo Iltavuoro esittää poppia, jazzia ja vanhaa iskelmää.

Lisäksi ohjelmassa Minna Liimataisen valokuvia ja nykytanssituokioita sekä videoteoksia Tatu Heinämäeltä, Sanni Saarelta, Joonas Hyvöseltä ja Lilli Haapalalta.

 

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset