fbpx
Kaupunkiuutiset

Petteri ja Otto – golfkärpäsen puremat

HPK:n liigakiekkoilijat Petteri Nikkilä ja Otto Paajanen viettävät usein vapaitaan viheriöllä. Golf kuuluukin monen lätkänpelaajan kesään.

– Ainakin kahdeksan meidänkin joukkueesta harrastaa golfia, he kertovat.

Petteri sai kipinän reilu vuosi sitten, Ottoon innostus tarttui tänä keväänä. He lähtivät kokeilemaan lajia porukoiden ja kavereiden houkuttelemana. Petteri on edennyt harrastuksessaan mainiosti, sillä hänen tasoituksensa on jo 13. Otto ponnistaa tasoituksestaan 36 kohti pienempiä numeroita.

Golf on kiekkoilijoiden mielestä mukavaa; kentällä näkee kavereita, saa olla ulkona ja pää tyhjenee ammattiasioista. Mieli saa tarvitsemaansa lepoa kauniissa maisemissa.

– Jääkiekon pystyy golfatessa unohtamaan todella hyvin. Kaikki muukin vähän unohtuu, kun keskittyy vaan siihen, että pallo menisi oikeaan suuntaan, he sanovat.

Pelaajat miettivät, että heillä on ehkä jääkiekon ansiosta valmiiksi hyvät liikeradat golflyönteihin. He arvioivat pelikierrosten kehittävän kuntoakin sen verran, jotta niillä voi korvata joitain matalatehoisia kiekkoiluun liittyviä treenejä. Yhdeksän reiän kiertämiseen heiltä kuluu aikaa noin kaksi tuntia ja koko täyteen kierrokseen noin neljä tuntia.

Toistaiseksi sekä Petteri että Otto ovat ottaneet Aulangon Everstin kentän eniten omakseen.

– Hugolla en ole vielä käynyt, siellä on niitä puita. Olen vasta niin alkutaipaleella, että niiden kanssa menee hermo, Otto nauraa.

Petterille golf on tullut jo sen verran mieleiseksi lajiksi, että hän suuntaa lomamatkansakin seuduille, joilla on mahdollisuus pelaamiseen.

– Marbellaan ollaan juuri lähdössä ihan golfreissulle parin kaverin kanssa, hän kertoo.

Huippu-urheilijalle golf on siitä hyvä harrastuslaji, että siinä ei juuri ole loukkaantumisriskiä – ellei saa palloa päähänsä. Petteri kertoo harrastavansa kesällä lisäksi vähän fresbeegolfia, sulkapalloa ja joskus harvoin tennistä. Ottokin sai joulupukilta lahjaksi uuden tennismailan, mutta se on toistaiseksi vielä korkkaamatta.

HPK:n liigajoukkue pääsee lomalle juhannuksesta. Tosi puurtamisen ääreen se palaa taas elokuun alussa. Vapaillakin kuitenkin pitää hoitaa omaehtoinen harjoittelu.

– Me ollaan molemmat tunnollisia treenaajia. Jos viisi viikkoa on lomaa, kyllä siitä jo kolme viikkoa pitää treenata kovaa, Petteri ja Otto sanovat.

Lomalla voi pitää kuntoa yllä kotona, mutta Oton mukaan joukkuekavereiden kanssa saatetaan pistää pystyyn myös hyviä sählypelejä.

Keväällä Petteriä ja Ottoa potutti hetken verran sanalla sanoen raskaasti, kun kiekkokausi loppui HPK:lta ennen aikojaan. Mutta kun viikko oli kulunut, he tottuivat taas uuteen rytmiin. Tuleva kausi ja uudet joukkuekuviot nostavat molemmille odotuksia pintaan.

– On itsestään selvää, että odotamme ensi kaudesta parempaa. Kun tekee kaiken hyvin, tulos tulee perässä. Eihän meillä mikään nimekkäin joukkue ole, mutta tosi hyvältä ovat nyt treenit tuntuneet ja joukkueessa on hyviä tyyppejä. Uudet valmentajat tuovat uusia juttuja, mikä on kiva asia, he pohtivat.

Tuoreista jutuista on esimerkkinä voimamies Jouko Aholan vetämät, viikon kestäneet ulkotreenit, joissa muun muassa nosteltiin traktorinrenkaita.

– Harjoitukset ovat muutenkin olleet erilaisia kuin ennen. Nyt teemme paljon loikkaa, ja juoksemme usein. Ulkona on kesällä kiva tehdä kaikkea.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset