fbpx
Kaupunkiuutiset

"Pettymys, ei maailmanloppu"

HPK:n toimistossa Rinkelinmäellä katsoo ikkunasta ulos hieman pettynyt, hämmentynyt, mutta edelleen innostunut liigajoukkueen toimitusjohtaja. Antti Toivanen on maaliskuun alkupuolella tilanteessa, jossa kukaan liigaseuran johtohenkilö ei haluaisi olla – pelit ovat ohi, kausi päättynyt, pudotuspelit menossa.

– Totta kai tällainen tilanne on takaisku. Maailmanloppu se ei silti ole.

Antti Toivanen sanoo pettymykseen päättyneen kauden tarkan analyysin paikan olevan seurajohdon osalta huhtikuussa.

– Itse lähden kuitenkin hyvällä ja toiveikkaalla mielellä rakentamaan uutta. Virheitä on tehty, niistä on opittava.

 

Urheilullisen menestyksen kyykkäämiseen toimitusjohtaja tietää jo nyt ainakin yhden merkittävän syyn – joukkueen viime vuoden kesäharjoittelun.

Alkukauden takertelu heijastui koko kauden lopputulokseen, vaikka kuluvan vuoden puolella joukkue oli liki lennossa. Kokonaisuus jäi silti heikoksi, ja se näkyy tietysti myös taloudessa.

– Totta kai tämä kaihertaa. Jos jotakin hyvää etsii, niin se on se, että nyt kaikki osapuolet tietävät mistä pelillinen takkuaminen osittain johtui.

– Kesäharjoittelu meni penkin alle, mutta totuus paljastui heti sarjakauden alkumetreillä – pelaajat eivät olleet fyysisesti riittävän hyvässä kunnossa.

 

Antti Toivasen mukaan valmennusjohto joutui paikkaamaan kesän virheitä pitkin syyskautta, kun pelillisten harjoitusten rinnalla vahvistettiin jokaisen pelaajan pohjakuntoa.

– Kesäharjoittelussa tehtiin muutoksia ja vastuuta jaettiin myös uusille henkilöille. Tämä ei vienyt asioita kaikilta osin oikeaan suuntaan. Valmennukselle voisi antaa pienen hatunnoston siitä työstä, miten asia korjattiin. Kesken kauden näiden tekeminen on todella haasteellista.

Toivasen mukaan tämä opetti sen, että on entistäkin tärkeämpää huolehtia “oikeiden ihmisten olemisesta oikeilla paikoilla”.

– Osa pelaajahankinnoista ei onnistunut. Esimerkiksi Viktor Backmamnilla oli pitkittynyt sairaus. Myös nuorten pelaajien kehittyminen otti tällä kertaa hieman kauemmin, mutta loppukaudesta he osoittivat jo isoja kasvun merkkejä.

 

Toimitusjohtaja Toivanen sanoo ensi kauden joukkueen rungon olevan selvillä kesän kynnyksellä. Muutoksia on luvassa.

– Se on selvä, että joukkue tarvitsee johtavia pelaajia sekä hyökkäykseen että puolustukseen.

Jo kauden lopulla HPK:sta lähteneet pelaajat jättivät sellaisen aukon, että se on paikattava. Toivasen mukaan pelaajistossa voi tapahtua muitakin muutoksia.

– Valmennus Antti Pennasen johdolla yhdessä pelaajakoordinaattori Jukka Voutilaisen kanssa kartoittavat ehdokkaat. Itse vastaa taloudellisista neuvotteluista.

Ulkomaalaisvahvistusten hankinta voi jäädä loppukesään, muuten joukkue on kasassa kesäharjoittelukauden alussa.

Antti Toivanen tietää tasan tarkkaan sen, että talouden kanssa on oltava tarkkana kuin ketunpesällä.

– Sponsorimarkkinat eivät kasva. Sen vuoksi on kehitettävä muuta toimintaa. Meille ravintola-, tapahtuma- ja työhyvinvoinnin palveluilla on kasvava merkitys.

Helsingin Sanomien taannoisen selvityksen mukaan HPK:lla on liigaseuroista eniten tuloja muusta kuin ottelutapahtumista.

– Sekin on muistettava, että operoimme pienellä budjetilla. Ensi kauden kokonaisuus asettuu 1,6–1,8 miljoonan väliin. Esimerkkinä HIFK käytti edelliskaudella yli 3,6 M€ pelaajiin. On siinä vissi ero.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset