Kaupunkiuutiset

Peukkupatsas toisen kerran peräkkäin Emil Larmille

Kaupunkiuutisten perinteinen peukkukisa ratkesi tällä kaudella Emil Larmin ylivoimaiseen voittoon. Maalivahti keräsi kauden kotipeleistä 25 peukkua ylöspäin. Toiseksi tuli Eetu Tuulola 17 peukulla ja kolmanneksi Oula Palve 15:llä.

HPK:n jääminen pudotuspelien ulkopuolelle oli pettymys. Millainen kausi oli maalivahdin näkövinkkelistä?

– Urheilijat elävät voittamisesta ja jokainen tekee sen eteen kaikkensa, Larmi pohtii.

– Koko taakkaa ei voi itselleenkään ottaa, vaikka kauden aikana oli hetkiä, jolloin olisi voinut suoriutua paremmin. Alkukaudella syntyi paineita, jotka tuntuivat selässä, mutta homma vapautui vuodenvaihteen jälkeen.

Larmi kokee kuluneella kaudella kehittyneensä, vaikkakin hyvin pienin askelin.

– Oma pelissäni sain vietyä joitakin asioita eteenpäin. Puhutaan ihan atomitason jutuista ja nyansseista, kuten vaikka kuinka katse toimii tietynlaisissa tilanteissa.

– Edelleenkin tasaisuus pitäisi pystyä säilyttämään. Jos notkahdus tulee joka seitsemännessä pelissä, ei siihen voi olla tyytyväinen.

Maalivahdin torjuntaprosentti runkosarjassa oli kunnioitettavat 91,84 ja kauteen mahtui viisi nollapeliä.

– Nollapelien merkitys oli suurempi nuorempana, koska niitä oli niin vähän, Larmi virnistää.

– Niihin tarvitaan koko joukkueen onnistumista ja sopivasti tuuriakin. On parempi, jos koko asian voi pitää pois mielestään ja keskittyy hetkeen. Ajatukset täytyy pitää kasassa, sillä muuten voivat helpot upota sisään.

Maajoukkue kutsui Larmin töihin viime viikolla, kun Suomi kohtasi kahdessa ottelussa Valko-Venäjän.

– Viime viikon maanantaina lähdettiin ja treenattiin Turussa. Torstain ottelussa en ollut jäällä, mutta pelkästään maajoukkueen paidan pukeminen kotiyleisön edessä tuntui juhlavalta. Siitähän tässä on pienestä pitäen haaveiltu, Larmi sanoo.

– Perjantaina sain kyllä jännityksen siirrettyä sivuun. Vähän ylilatausta ja hätiköintiä, mutta ne olivat ekoja askelia tällä saralla.

Valko-Venäjä selätti Suomen Turussa 3-2, mutta Hämeenlinnassa leijonapaidat ottivat voiton jatkoajan jälkeen numeroin 4-3.

– Matsi oli aika hankala, meni varmaan vartti, ennen kuin vastustaja sai kiekon meidän alueellemme. Oli vaikeaa päästä peliin mukaan.

– Vaikka peliä paljon hallittiin, tiedossa oli sekin, että kun vastustaja pääsee hyökkäämään, sieltä osaamista löytyy ja maalivahdilla ei ole helppoa.

Haastatteluhetkellä Larmi valmistautui lähtemään Riiaan, jossa Suomi pelaa kaksi maaottelua Latviaa vastaan.

– Päivä ja viikko kerrallaan mennään. Tavoitteena on pysyä mukana mahdollisimman pitkään ja aina kisoihin saakka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020