fbpx
Kaupunkiuutiset

Pienasennuksia drive in -periaatteella

Ohikulkumatkalla ollut riihimäkeläinen Reino Lotvonen tarvitsi autoonsa uudet tuulilasinpyyhkijät. Hän osti ne Motonet Hämeenlinnasta, jonka Motomaatti testi- ja palveluasemalla uudet sulat myös vaihdettiin autoon saman tien.

– Huomasin aamulla, että tarvitsen kunnon sulat. Tarkistin netistä, että täältä niitä saa. Kassalla neuvottiin, että pyyhkijänsulkien vaihto tapahtuu samaan hintaan, mikä oli positiivinen yllätys, Lotvonen sanoo.

Palvelupiste sijaitsee liikkeen ulkopuolella sisäänkäynnin läheisyydessä ja toimii drive in -periaatteella, eli asennukset saa heti ilman ajanvarausta.

– Eipä ole aikaisemmin tällaista palvelua kohdalle sattunut, Lotvonen myhäilee, ja kertoo aikovansa hyödyntää sitä jatkossakin.

Palvelulle tarvetta

Palvelupisteessä vaihdetaan pyyhkijänsulkia ja tarkistetaan tuulilasinpesu-, jarru- sekä jäähdytinnesteiden ja moottoriöljyn määriä, ja lisätään niitä tarvittaessa. Myös akun kunto ja renkaiden ilmanpaineet voidaan tarkistaa. OBD-vikakoodien luku ja sähköjärjestelmän testaus hoituvat myös paikan päällä, sekä polttimoiden vaihto.

Varaosamyyjät, joilla kaikilla on ajoneuvoasentajan pätevyys, päivystävät pisteessä vuorotellen.

– Pyyhkijänsulkien vaihto on kaikkein suosituinta, varaosamyyjä ja Motomaatti-asentaja Jarmo Rekola sanoo.

Vaikka palvelupisteessä ei tehdä korjauksia eikä vaihdeta renkaita, pienille huoltopalveluille on selvästi tarvetta.

– Vanhemmat henkilöt sekä naiset hyödyntävät palvelua eniten, Rekola kertoo.

Vanhan ajan palvelua

Palvelu on saanut hyvän vastaanoton.

– Positiivista palautetta tulee paljon, joten kysyntää tällaiselle palvelulle on. Alkuun oli vähän hiljaista, mutta nyt kun olemme mainostaneet, kysyntä on kasvanut, välillä jopa jonoksi asti, Motonet Hämeenlinnan tavaratalopäällikkö Mikko Renko kertoo.

Testi- ja palveluasemakonsepti on ollut keväästä lähtien kaikissa ketjun 23 liikkeessä.

– Haluamme tarjota asiakkaille vanhan ajan huoltopalvelua. Nyt liikkeessä ei pelkästään myydä tavaraa vaan avustetaan asiakkaita myös tuotteiden asennuksissa. Palvelu on monilta huoltoasemilta jäänyt pois ja halusimme tuoda tänne kadonnutta huoltokulttuuria.

Palvelupiste on avoinna arkisin klo 9–18 ja lauantaisin klo 10–17.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset