fbpx
Kaupunkiuutiset

Pieni kuluttaa vähemmän

DownsizingOhjaaja Alexander PayneRooleissa Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig

 

Norjalaiset tiedemiehet keksivät oivan ratkaisun maailman liikakansoitukseen. Siinä ihmiset kutistetaan lilliputeiksi. Alexander Paynen (mm. Sideways, Nebraska, About Schmidt) ohjaama Downsizing on vetävästi ja viihdyttävästi alkava ajankohtainen ja yhteiskunnallinen elokuva.

Omahassa asuva Paul Safranek (Matt Damon) ja vaimonsa Audrey (Kristen Wiig) päättävät myös kutistuttaa itsensä ja muuttaa pieneen kartanoon. Heidän tarkoitusperänsä on edullisempi elämä. Vaimo kuitenkin järjestää yllätyksen ja katsoja pääsee Paulin matkassa kolmetoistasenttisten maailmaan, josta löytyvät kaikki samat ongelmat kuin normaalikokoistenkin elämästä.

Downsizing on täynnä mainioita henkilöhahmoja, kuten serbialainen bilettäjä Dusan (Christoph Waltz) ja kiukkuinen vietnamilainen Ngoc Lan Tran (Hong Chau). Matt Damon tekee Paulin hahmossa jälleen kerran uskottavan taviksen roolin. Loppua kohden yli kaksituntinen Downsizing yrittää haukata kuitenkin liikaa turhilla teemoilla. Se tekee elokuvasta epätasaisen ja hukkaa olennaisen.

 

* * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset