Kaupunkiuutiset

Pikku enkeli

Syksyllä 2015 minun oli tarkoitus kirjoittaa uusi rikosromaani Hämeenlinna Noir -sarjaan, mutta juttu eteni nihkeästi. Allu ja kumppanit eivät halunneetkaan kertoa minulle tarinaansa.

Onneksi minulla oli valmiina varaidea. Olin viitisen vuotta sitten kehitellyt tilaustyönä tv-sarjaa pienen rannikkokaupungin rikoskomisario Sundmanista tutkijaryhmineen. Tuotantoon saakka sarja ei edennyt, ja oikeudet palautuivat minulle.

Tv-sarjaa oli tarkoitus kuvata Loviisassa, mutta sijoitin kirjasarjan keksittyyn Elviiraan, jotta sain suuremman vapauden kehitellä tarinoita ja miljöitä.

Elviira Noir -sarjan ensimmäinen romaani on Pikku enkeli. Siinä Sundmanin ryhmä tutkii peräti kahta kuolemantapausta, jotka ovat sattuneet samana syysyönä: lukiolaistytön ja nuoren teollisuusvartijan. Liittyvätkö jutut toisiinsa?

Pikku enkelin esilukijana toimi tavallisten epäiltyjen lisäksi muuan rikosylikonstaapeli evp. Hän piti poliisihahmojani uskottavina. Työyhteisöstä hänelle tuli mieleen toinen pieni rannikkokaupunki, jossa hän oli aikoinaan ollut tutkijana. Hänenkin komisarionsa nimi oli sattumalta Sundman.

Nyt odotan mielenkiinnolla, miten lukijat ottavat vastaan minun komisario Sundmanini, hänen omintakeisen työryhmänsä ja muut elviiralaiset. Samalla olen jo palannut tuttujen poliisien pariin ja alkanut kirjoittaa lisää heidän tutkimuksistaan ja vaiheistaan.

Ensi syksynä he palaavat.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset