fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Pikku-Pena Nyholm ei hellitä eläkkeelläkään – Mitä mies tuumaa Ahvenistosta ja keskustan kaivelemisesta?

Robert Trujillo soitti pää kääreessä Ahvenistolla vuonna 1989. Kuva: Jaakko Virtanen

Kaikkien tuntema Pentti “Pikku-Pena” Nyholm jäi helmikuun alussa eläkkeelle oltuaan 40 vuotta Hämeenlinnan kaupungin hommissa. Hyväntekijä ja pitkäaikainen demarivaltuutettu ei kuitenkaan ole jäänyt laakereilleen lepäämään.

Oliko eläkkeelle jääminen vaikea pala?

– Ei sitten yhtään, mielelläni ja kiitollisena jäin pois. Järjestötoimintaa on tullut lisää, mutta nyt sille on aikaakin enemmän.

Mitä touhuat juuri tällä hetkellä?

– Juuri nyt on järkätty Hämeenlinnan seudun invalidien taidenäyttelyä. Kevättä kohti käyn laulattamassa vanhuksia palvelukodeissa ja valmistelen alkusyksylle kahta konserttia Koivikkokodin hyväksi. Teatterissa on sitten lokakuussa Pasi Kauniston juhlakonsertti ja joulukuussa Fredin Kauneimpia rakkauslauluja -konsertti invalidien hyväksi.

Olet ollut kaupunginvaltuustossa melkein 30 vuotta. Miltäs politiikka maistuu?

– Meno on muuttunut aika paljon. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaupungin organisaatiota on hajotettu liikaa ja byrokratiaa on älyttömästi. Ennen pystyttiin paremmin keskustelemaan. Nyt asiat etenevät niin nopeasti, ettei tavallinen valtuutettu ehdi niihin syventyä.

Keiden asiaa koet ajavasi valtuustossa?

– Ajattelen, että valtuutetun perustehtävä on pitää taloutta kasassa ja kohdentaa kaikki liikenevä peruspalveluihin. Lapset, vanhukset ja liikunta ovat aina olleet sydäntä lähellä.

Mitä ajattelet Hämeenlinnan keskustan uusista suunnitelmista?

– Toriparkkia en kannata. Kaupungilla ei ole semmoisia rahoja, eikä yritysten mukaantulosta ole takeita. Lisäksi konttasin torin kivitöissä viisi vuotta, joten tiedän, että sieltä alta löytyy vanhan kaupungin rakennejäämiä.

Et ole aina samassa ruodussa puoluetoveriesi kanssa. Tuleeko siitä paineita?

– Teen päätökseni sydämellä. Kyllä kaverit joskus vähän mulkoilee, mutta ainoa ihminen, jota pelkään, on Tuula Tellervo Nyholm eli vaimoni.

Touhusit vuosikausia Ahveniston maauimalan hyväksi. Miltä nyt tuntuu?

– Onhan se hienoa, että allas viimein kunnostettiin. Tykkään kuitenkin, että tällä hetkellä alueella on liikaa yritystoimintaa. Ajatushan oli saada kulut katettua, mutta nyt siellä tehdään bisnestä.

Oletko koskaan ajatellut pyrkiä eduskuntaan?

– En ole, minun hulluuteni riittää tänne Hämeenlinnaan. Siinä on tarpeeksi, että saa kotikaupungin asiat pidettyä pääkopassa. Ja onhan täältä aina löytynyt muita hyviä ehdokkaita.

Onko sinulla mitään harrastusta hyväntekeväisyyden lisäksi?

– Tämä invalidien taidepiirissä maalaaminen on sitä. Suurimman osan vapaa-ajasta haluan viettää lastenlasteni kanssa. Kun jäin eläkkeelle, minua pyydettiin moneen paikkaan, mutta olen joutunut kieltäytymään.

Mistä ihmeestä ammennat virtaa kaikkeen touhuiluun?

– En tiedä. Ehkä intoa tulee siitä, että kokee tekemisensä tärkeäksi.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset