fbpx
Kaupunkiuutiset

Pikku Prinssi kertoo kauniisti suurista ja vaikeistakin asioista

”Väärinkäitykset johtuvat aina sanoista. Ainoastaan sydämellään näkee hyvin”, sanailee viisas Kettu syksyn lastennäytelmässä Pikku prinssi. Hämeenlinnan teatteri on ottanut käsittelyynsä ranskalaisen Antoine de Saint-Exupéryn rakastetun mestariteoksen. Pikku prinssi on käännetty yli 250 kielelle ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta. Romaanin on Verstas-näyttämölle sovittanut ja ohjannut Johanna Reilin.

– Olen itse rakastanut tätä tarinaa 14-vuotiaasta saakka, Reilin tunnustaa.

– Sadusta tekee klassikon sen kyky esittää yksinkertaisesti ja pienesti asioita, jotka kasvavat suuriksi ja moniulotteisiksi. Pikku prinssi kertoo rakkaudesta, ystävyydestä, yksinäisyydestä ja pelosta, mutta meidän käsissämme siinä on myös paljon hauskuutta.

Viisaat eläimet

Tarina kertoo pienellä asteroidilla asuvasta prinssistä, joka lähtee muille tähdille etsimään tietoa ja ystävyyttä. Hän tapaa kummallisia isoja ihmisiä ja Maantieteilijän, joka ehdottaa tutkimusmatkaa Tellukselle. Maassa prinssi tutustuu Lentäjään, Käärmeeseen ja Kettuun.

– Kirjan sovittaminen teatteriesityksesi oli aika kinkkinen juttu, Reilin kertoo.

– Kirjan rakenne ei toimi näyttämölle, joten muutin sitä näyttämölle sopivaksi ja helpommin seurattavaksi muun muassa siten, että tapahtumat alkavat prinssin kotitähdeltä.

Pikku Prinssiä on luonnehdittu saduksi, joka tarjoaa elämänfilosofiaa kaikenikäisille.

– Minulle suurin asia teinityttöni oli, että kirjan luettuani aloin katsoa aikuisia ihan eri silmällä ja lempeämmin.

– Isoimmat ja viisaimmat lauseet tulevat tässä jutussa eläinten suusta ja se on jotenkin hyvin koskettavaa.

Haastetta riittää

Pikku prinssin roolin näyttelee Taneli Läykki ja Kettuna sekä Kukkana on Sanni Reilin. Tapahtumia seuraa ja tarinaa leikkii eteenpäin humanoidien joukko, johon kuuluvat Heta ja Vili Alitalo, Piita ja Preeti Pesä sekä Ilona Halmeniemi. Television Kätevästä emännästä ja maalaiskomedioiden kirkkoherra Matias Pohton roolista tuttu Jarkko Tiainen pääsee monen eri roolin kimppuun Juoposta Kuninkaaseen ja Lentäjään.

– Teen kuusi hahmoa, joten saan tehdä töistä ihan tosissani, Tiainen sanoo.

– Lasten keskittyminen hajoaa välittömästi, jos näyttelijä ei ole täydellisesti läsnä, joten haastetta riittää. Itse tarinakin on todella hieno.

Läykki on Suomen teatteriopistosta valmistunut nuori kyky, joka on omiaan sadun päärooliin.

– Prinssi on hyvin vilpitön ihminen, joka kärsii syvästä yksinäisyydestä ja etsii ystäviä, Läykki pohtii.

– Tämä on hyvin filosofinen näytelmä, joka kertoo kauniisti ja positiivisesti vaikeistakin asioista.

Pikku Prinssi, ensi-ilta ke 16.9. klo 18 Verstaassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset