Kaupunkiuutiset

Pikkujoulua juhlitaan nyt kaiken kansan bileissä

Hotellit ja ravintolat ovat alkaneet järjestää yhä enemmän valmiiksi kalenteriin lyötyjä pikkujoulutilaisuuksia ja paketteja, joihin voi mennä pienelläkin porukalla. Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko on kasvattanut oman sapluunansa kaikkien aikojen suurimpaan mittakaavaan.

– Kyllähän meillä pikkujouluja on ennenkin järjestetty, mutta nyt on Aulangon Areena ensimmäistä kertaa valjastettu tähtiesiintyjien keikoille, kylpyläpäällikkö Jani Rantanen kertoo.

– Väki ensi ruokailulla aloittelee ja sitten siirtyy pikku hiljaa Areenan suuntaan. Siellä menoa riittää yhteen saakka ja jatkoille voi mennä Hugo-yökerhoon, jossa on joko livebändi tai dj.

Aulangon pikkujouluiltoihin mahtuu 500 ruokailevaa vierasta ja Areenan keikalle 800 päätä. Esiintyjiksi on buukattu muiden muassa Irina ja Egotrippi-yhtye.

Rantasen mukaan pikkujoulukulttuuri on viime vuosien aikana muuttunut.

– Taloudellisen epävarmuuden aikoina yritykset ovat tuntuvasti vähentäneet satsauksiaan pikkujoulujen suhteen. Työporukat saattavat sitten ihan keskenään päättää lähteä juhlimaan yhdessä ja siihen tällaiset tilaisuudet ovat omiaan.

Juhlat kahdelle?

Hotelli-ravintola Petäyksessä juhlitaan pikkujouluja viitenä iltana marraskuussa. Tilaisuuksiin on ilmainen sisäänpääsy ja jokaisena iltana lavalla on elävää musiikkia.

– Olemme halunneet tarjota hupia kaikelle kansalle eikä pelkästään yrityksille, hotellijohtaja Sanna Grön sanoo.

– Nyt ihmisten on helpompi tulla vaikka ihan muutaman hengen ryhmällä. Meillä on ruokailupaketteja, mutta myös majoitusvaihtoehto aamiaisineen ja aamusaunoineen on niin edullinen, että kannattaa ennemmin jäädä hotelliin rentoutumaan kuin lähteä tilaamaan taksia keskellä yötä.

Takavuosina pikkujoulujen ruokapöytään ladattiin takuuvarmasti kopio aaton antimista. Tämäkin kulttuuri on muuttunut. Ravintola Piparkakkutalossa pikkujoulua vietetään neljänä iltana marraskuussa ja kahdesti joulukuussa. Silloin ei buffet-pöydästä löydy lanttulaatikkoa.

– Perinteistä joulupöytääkin on ollut tarjolla, mutta se ei nykyään ole enää niin suosittua, saliesimies Jaana Hirvonen tietää.

– Varsinkaan marraskuussa ei vielä haluta jouluruokaa, mutta sopivaan tunnelmaan päästään käyttämällä jouluisia raaka-aineita ja makuja.

Pikkujoulubuffet on lisännyt suosiotaan vuosi vuodelta.

– Ryhmäkokojen haarukka on 2-80 henkeä. Pikkujoulua voi juhlia perheen kesken tai vaikka ihan kahdestaankin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset