fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Pikkujouluja vietetään liikunnan ja kulttuurin parissa tai varatuissa juhlatiloissa – Seurakunta siirsi joulukiireiden takia henkilökunnan pippalot tammikuulle

Pikkujoulukausi on ravintola- ja tapahtuma-alan tärkein sesonki ja siitä odotetaan tänä vuonna hyvää. Hämeenlinnan seudulla juhlapaikoille on tehty runsaasti varauksia. Kuva: Soiole Toivonen

Kokousteknologiaan erikoistuneesta Praecomista kerrotaan, että pikkujouluja vietetään tänä vuonna hiukan pienemmällä budjetilla ja after work -hengessä.

– Meillä oli aikaisemmin syksyllä koko henkilökunnan kick off -tapahtuma Kuopiossa, jossa oltiin kaksi yötä. Nyt kaikki kolme toimipistettämme viettävät yhteisen pikkujoulun Vantaalla, henkilökuntavastaava Pauliina Riikonen kertoo.

Mitään ohjelmapalveluja Praecom ei tähän tilaisuuteen ole hankkinut.

– Meiltä löytyy porukasta muusikkoja omasta takaa ja itse grillaillaan ruokaa, joten pienimuotoisesti mennään.

Asia vielä pohdinnassa

Kamppailulajiseura Kushin-Kanin puheenjohtaja Harri Heikkari kertoo, että päätöstä pikkujouluista ei ole vielä tehty.

– Vaikea sanoa tässä tilanteessa mitään varmaa, mutta pyrimme järjestämään pikkujoulut. Yhteisölle olisi tärkeää päästä kokoontumaan ja keskustelemaan, hän pohtii.

Seura on yleensä vuokrannut juhlatilan esimerkiksi Hämeen linnasta.

– Tuntuu, ettei vielä tiedä avautuuko tämä koronatilanne lopullisesti. Kausi on meillä alkanut ja siinä on riittänyt ihan tarpeeksi punnertamista.

Konsertti on vaivaton

Hämeenlinnan kirjaston henkilökunta suuntaa pikkujouluissaan Verkatehtaalle.

– Menemme katsomaan Erja Lyytisen Blue Christmas -konserttia. Olemme yleensä aina käyneet pikkujouluaikaan teatterissa ja konsertissa, se on mukava ja vaivaton tapa, kirjastotoimenjohtaja Inkeri Jurvanen tuumaa.

Mitään jatkosuunnitelmia konsertin jälkeen ei porukalla ole.

– Olemme niin vanhoja, että hyvä kun jaksamme konsertin, emmekä muutenkaan ole riehujien riskiryhmää. Meidät on kaikki kahteen kertaan rokotettu ja pidämme konsertissa maskeja.

Ulkoilua ja liikuntaa

Autokeskuksen Hämeenlinnan henkilökunnalle järjestetään loppuvuodesta tyky-päivä ulkoilun ja liikunnan parissa. Sisätiloissakin ollaan, mutta sopivien etäisyyksien päässä.

– Ketju on yleensä järjestänyt yhteisen illan kaikille toimipisteille, mutta tämän vuoden osalta siitä ei vielä ole päätöstä tehty, Hämeenlinnan autotalonjohtaja Markus Mäkitalo sanoo.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa pikkujoulut on siirretty tammikuun puolelle.

– Joulun aika on meillä niin kiireinen, että oli hankalaa löytää sellaista ajankohtaa, joka olisi kaikille sopinut. Suunnitelmat tarkentuvat sitten myöhemmin, tammikuuhun on vielä paljon aikaa, kirkkoherra Kimmo Reinikainen kertoo.

Juhlalle tarvetta

Turengin jäätelötehtaan henkilökuntaa viettää joulukuussa ensin tyhy-päivän.

– Touhuilemme kaikenlaista liikunnallista, jonka jälkeen vietetään iltajuhlaa Kerhoravintola Seiskassa. Siellä on yllätysesiintyjä, bändi sekä ruokaa ja juomaa, turvallisuus- ja ympäristöpäällikkö Heikki Hartikka Froneri Finland oy:stä paljastaa.

Hartikan mukaan pikkujoulujuhlia on henkilökunnan keskuudessa todella odotettu.

– Paljon on hommia paiskittu, tehty etätöitä ja seurattu ohjeistuksia, joten tällaiselle juhlalle on nyt varmasti tarvetta.

Aulanko Golfin henkilökunta juhlistaa kauden lopetusta ja pikkujoulua Inkalan kartanolla.

– Olemme olleet siellä monena vuonna, toimitusjohtaja Kari Kuivasaari kertoo.

Mitään erikoista ohjelmaa ei aulankolaisten juhliin tarvita.

– Syödään hyvin, paljuillaan ja saunotaan. Inkalan savusauna on kyllä Hämeenlinnan seudun hienoin.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset