Kaupunkiuutiset

Pikkujoulujen ”pakolliset varusteet”

Pikkujouluhuumassa pikkutunneilla sattuu ja tapahtuu. Jokanainen tarvitsee siis käsilaukkuunsa kunnon varustesetin, jolla selviää tilanteesta kuin tilanteesta. Kaupunkiuutiset selvitti – satunnaisella otannalla – mitä kaikkea naisen käsilaukusta täytyy löytyä, ja miksi, jotta illasta, ja mahdollisesta seuraavasta aamustakin selviää kunnialla.

Rahapussi on tietenkin itsestäänselvyys. Rahapussissahan ei varsinaisesti kanneta rahaa, vaan siellä on kokoelma pankki- ja kanta-asiakkuuskortteja, jotka kaikki täytyy uusia ja kuolettaa, mikäli lompsa sattuu illan tiimellyksessä häviämään. Toki muutaman kolikon voi ottaa varoiksi mukaan narikka- ja muita sikariistomaksuja varten. Todellinen lady ei oikeastaan tarvitse rahapussia, sillä hänellä on tietenkin avec, joka kustantaa luonnollisesti kaiken. Ja tällä avecilla on ainoastaan metallinen, nimikirjaimilla varustettu kotelo, josta löytyy se musta American Express…

Purukumi on aivan ehdoton. Purukumilla on oikeastaan kaksi funktiota, toinen on hengityksen raikastaminen, ja toinen sitten vähän mutkikkaampi juttu: ”Jos ei ole muita preservatiiveja, purkasta voi hätätilassa muovailla sellaisen”, kuuluu perustelu. Purukumin merkillä ei ole väliä, kummassakaan.

Huulirasvan on oltava ehdottomasti mukana. ”Aina, synnytyssalia myöten”, mikä ei tosin liity pikkujouluiltaan kuin korkeintaan yhdeksän kuukauden päästä, mikäli preservatiivit ovat pettäneet. Huulirasvaa saa olla käsiveskassa mielellään useampaakin merkkiä, ja sitä lisäillään illan mittaan aina sopivassa välissä, merkkejä vaihdellen.

Huulipuna on ihan yhtä tärkeä. ”En lähde mihinkään ilman huulipunaa”, kuuluu vankkumaton perustelu.

Ja tietenkin, kun meikkejä kerran laukkuun kertyy, täytyy niille olla oma pussukka. Meikkipussin sisältö vaihtelee käyttäjän mukaan, mutta lähtökohtaisesti meikkipussista löytyy yleensä koko meikkiarsenaali aina värivoiteista ja puutereista eye lift -seerumeihin.

Koska kaikkeen, siis kaikkeen, täytyy varautua, kuuluu jokanaisen iltavarustukseen tietenkin e-pillerit, hammasharja, aurinkolasit ja päänsärkylääkettä. ”Päänsärkylääke on ehdoton, sitä pitää olla aina saatavilla.” Myös ”hammasharja täytyy olla mukana, jos vaikka aamulla hampaat ovat kiireessä jääneet pesemättä.” Valveutuneella jokanaisella on mukana aina myös kumisia suojavarustuksia ”tilanteiden” varalle.

Ylimääräiset korut kuuluvat myös iltavarustukseen. ”Koruja voi lisäillä, jos tuntee itsensä alipukeutuneeksi.

Ja jotta illan pimetessä näkö ei sumene, vaikka järki sumenisikin, on käsilaukussa oltava silmätippoja: ”En pärjää ilman niitä ollenkaan, ja silmätippoja voi tarvittaessa antaa kaverillekin.

Puhelin kuuluu myös pakolliseen varustukseen. Jokanainen pitää illan mittaan katkeamatonta yhteyttä kavereihinsa somen kautta, vaikka samassa baarissa bailataankin: ”Kun olet liikkeellä, kerrot koko ajan, missä menet.” Voiko sen paremmin sanoa?

Rakkauslukko on ehdottoman must: ”Jos löydän elämääni uuden miehen, on lukko valmiiksi mukana, jotta miehen voi kahlita saman tien.” Varokaa miehet!

Kun ilta alkaa olla lopuillaan, otetaan käyttöön kuulokkeet: ”Ei tarvitse taksijonossa kuunnella humalaisten örvellystä.

Ja kynä, se on oltava: ”Sillä voi kirjoittaa omaan tai kaverin käteen, mihin osoitteeseen taksi voi viedä.” Jos ei muuten, niin viimeistään kynän ansiosta pääsee pikkujouluista takaisin kotiin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset