Kaupunkiuutiset

Pikkujoulut pakettina

Suomessa pikkujouluperinne on saanut alkunsa 1900-luvun alkupuolella. Ensimmäisiä pikkujouluja juhlivat yliopistojen osakunnat. Mallia otettiin Ruotsista.

Myöhemmässä vaiheessa yritykset, yhdistykset ja kaveriporukat ottivat pikkujouluperinteen huomaansa, mutta laman aikana varsinkin yritysten pikkujouluperinne hiipui.

Uusin toimintamalli on ravintoloiden järjestämät pikkujoulut, jonne yritykset ja yksityiset voivat ostaa pääsylippuja valmiiden pitopöytien ja suosikkiesiintyjien seuraan. Pikkujoulujärjestelyt on tehty mahdollisimman helpoiksi.

– Minusta tässä on erittäin ilahduttavaa se, että Hämeenlinnassa on nykyisin tarjolla runsaasti live-esityksiä. Nyt palataan entiseen konemusiikin jäljiltä, Rantasipi Aulangon kylpylä- ja areenapäällikkö Jani Rantanen toteaa.

Aulangolla järjestetään viisi pikkujoulutapahtumaa, joissa kaikissa on kovan luokan esiintyjät.

– Meillä jako menee yleensä niin, että perjantaisin on valtaosa yritysasiakkaita, lauantai-illoissa taas enemmän yksittäisiä ihmisiä ilman firman pikkujouluja. Yrityksille ei esiintyjällä ole niin suurta merkitys ajankohdan valintaan kuin yksittäisillä ihmisillä, Rantanen kertoo.

Aulangolla esiintyvät muun muassa Sanni, Antti Tuisku, Dingo, Aikakone sekä Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit.

Petäys Resort Hattulan Tyrvännössä rakentaa pikkujoulujuhlansa perinteisen ruoan ja hyvän tanssimusiikin varaan. Petäys järjestää pikkujouluiltansa tänä vuonna toista kertaa.

– Meillä järjestetään neljä pikkujouluiltaa, joissa hyvällä ruoalla on iso rooli. Jokaisena iltana musiikilla on oma teemansa, mutta kaikkea soitetaan. Järjestämme Petäykseen myös Hämeenlinnasta kuljetukset pikkujouluiltoina, asiakkuuspäällikkö Karita Toivonen kertoo.

– Illat sopivat yhtä hyvin yksityisille ihmisille kuin yrityksille, Toivanen sanoo.

Juhlakauden uutuus on Show & Dinner -ilta, jossa herkullinen ruoka yhdistetään mieleenpainuvaan teatteriin.

Juice Leskisen viimeisten vuosien ääninauhat on kaunistelematta ja yleisöä säästelemättä siirretty näyttämölle. Juice Leskisen mukana illoissa on artistin viimeisten vuosien luottokitaristi- ja keikkakumppani Ari Kankaanpää ja koskettimissa Janne Salkolahti. Juicena esiintyy Otto Kanerva.

Petäyksessä on myös majoituksessa erikoistarjouksia pikkujoulua viettäville.

Vanajanlinnassa pikkujoulutapahtumia on järjestetty jo useita vuosia. Vanajanlinnassa pikkujoulujen houkuttimina ovat maan johtavat artistit. Tänä vuonna esiintyjäkaarti on taas vaikuttava: Anna Puu, Tony Montana, Tuure Kilpeläinen, Yölintu, Egotrippi, Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, Jean S, Neljänsuora, sekä Danny, Frederik ja Tapani Kansa.

– Esiintyjäkaarti on tietysti iso vetonaula, mutta kyllä me panostamme kokonaisuuteen. Emme tingi ruokatarjoilusta, myyntijohtaja Magnus Mali sanoo.

Yritysten ostamat liput ovat parhaimpina iltoina 75 % kokonaispotista, mutta joinakin iltoina artistien fanit voivat varata valtaosan paikoista.

– Pikkujouluissa koko linna on käytössä, joten tilaa on. Meille mahtuu noin 500 vierasta, Mali toteaa.

Hämeenlinnan Vaakunassa järjestetään peräti kymmenen pikkujouluiltaa hämeenlinnalaisen viihdemusiikin ympärille. Hämeenlinnalla on merkittävä asema Suomiviihteen historiassa ja siihen perustuu iltojen ohjelma – Irwiniä, Frediä, Kai Hyttistä, Freemania ja Eddy and The Lightningsia.

– Paikallisen musiikin varaan on hyvä rakentaa, Yritykset, isot ja pienet, ovat joukolla liikkeellä. Osa illoista on jo loppuunmyytyjä, mutta osaan mahtuu vielä, ravintolapäällikkö Kirsi Liljeqvist kertoo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset