fbpx
Kaupunkiuutiset

Piknikille, mutta minne?

Kaupungin verkkosivuilla tiedetään kertoa, että Ydin-Hämeenlinnan asemakaavoitetusta alueesta peräti 165 hehtaaria on rakennettuja puistoja. Piknikpaikkaa kartoittavalla on siis varaa valita, minne vilttinsä levittää.

Kaupunkiuutiset kokosi yhteen kolmen piknikseurueen vinkit kesäpäivän vieton paikkavalintaa helpottamaan.

 

1 Linnanpuisto

Perinteikäs puistoalue, jossa hämeenlinnalaiset ovat nauttineet kesästä jo pitkään. Jonkinlainen puistosuunnitelma löytyy peräti vuoden 1777 asemakaavasta. Nykyiset puistoalueet on perustettu vuonna 1968.

Kävijöiden kommentit:

“Jos vapaapäivä sattuu osumaan kauniiseen päivään, on päästävä ulos. Kerrostalossa asuessa tulee usein lähdettyä puistoon. Hämeenlinnassa on onneksi helppo löytää rauhallinen paikka omalle pyyhkeelle, sillä puistoja on paljon. Linnanpuiston parhaat puolet ovat kauniit maisemat ja sopiva sijainti. Kun alue on kesäviikonloppuisin täynnä porukkaa, puisto muistuttaa ihan Tampereen Koskenrantaa.”

Anniina Lakkala, Anniina Tuurna ja Julia Keihäs

 

2 Aleksis Kiven puisto

Kaupungin koiliskulmassa sijaitseva puisto on historiallisen rantapuistojen ketjun alkupäätä. Alun perin se oli luultavasti osa entistä Seurapuistoa, joka oli Hämeenlinnan vanhimpia puistoja 1800-luvun alussa.

Kävijöiden kommentit:

“Hyvillä keleillä tekee mieli lähteä puistoon. Tällä kertaa tulimme salaateille meille uuteen paikkaan, Aleksis Kiven puistoon. Valitsimme piknikpaikan niin, että kohdalle osuu sekä aurinkoa että varjoa, jotta alle vuoden vanha Veikka on suojassa auringolta. Hämeenlinnasta löytyy paljon puistonplänttejä, joissa ei ole vielä tullut käytyä. Useimmiten käymme Linnanpuistossa. Opiskeluaikoina vakiopuisto löytyi uimahallin kupeen nurmialueilta. Pari parannusehdotusta: sekä kunnon jätesäiliöitä että ulkokäymälöitä kaivataan puistoihin.”

Tytti Huotari ja Veikka-poika, Mimi Lehti

 

3 Appara

Ahveniston virkistysalueella itsensä voi asemoida joko hiekkarannalle tai nurmialueelle. Ahvenistonjärven uimarannan lisäksi kuumana päivänä vilvoitusta voi hakea neljä kesää sitten peruskorjatusta maauimalasta.

Kävijöiden kommentit:

“Hämeenlinnalaisena olen käynyt ihan pienestä pitäen Apparalla. Tänään minulle osui vapaapäivä, joten päätin kävellä hetkeksi rannalle. Hämeenlinnassa on minusta hyvin piknik- ja auringonottopaikkoja. Apparan lisäksi tykkään itse käydä Vanajanveden rannalla. Myös puisto ilman vesistöä kelpaa, vaikka joskus kuuman päivän jälkeen on kiva pulahtaa veteen. Joskus pakkaan eväätkin mukaan, mutta pääasia on, että juomista ja pyyhe tai muu alusta on mukana.”

Jenni Järvi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset