Kaupunkiuutiset

Pitkä takaa-ajo historian paikoilla

Inferno

Ohjaaja Ron Howard

Rooleissa Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster, Sidse Babett Knudsen

Kirjailija Dan Brownin luoma professori Robert Langdon (Tom Hanks) seikkailee jo kolmannessa elokuvassa. Da Vinci -koodi ilmestyi 10 vuotta sitten ja Enkeleistä ja demoneista on 7 vuotta. Yhä keskeisenä miljöönä on Italia ja katsoja viedään historian salaisuuksiin ja symbolien tutkimiseen.

Infernon alussa Langdon herää muistinsa menettäneenä firenzeläisessä sairaassa. Oitis Langdon yritetään tappaa, mutta tohtori Sienna Brooks (Felicity Jones) pelastaa hänet. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään, että mistä on kysymys. Kaikki nivoutuu Danten Jumalaiseen näytelmään ja edesmenneen fanaattisen miljardöörin Zobristin (Ben Fosterin) kehittämään virukseen, jolla voi hävittää suuren osan maapallon asukkaista.

Etualalle nopeatempoisessa ja yli kaksituntisessa elokuvassa kohoavat takaa-ajot, jotka ajoittain pysähtyvät pohtimaan historian salaisuuksia. Samalla henkilöhahmojen luotettavuus tuo jännitettä. Tom Hanks ei ole roolissa pirteimmillään ja juoni on mahdoton. Sen sijaan historia sekä Firenzessä, Venetsiassa ja Istanbulissa kuvatut kohtaukset ovat mielenkiintoista katsottavaa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset