fbpx
Kaupunkiuutiset

Pitopalvelulle ei mikään ole liian eksoottista

Jos kesäjuhlien järjestäjä haluaa itsekin rentoutua ja nauttia vieraiden seurasta, on hyvä turvautua pitopalveluun. Yli 20 vuotta catering-palveluja tarjonnut Tasolounaan Jani Blad tietää, millaista ruokaa ihmiset juuri nyt haluavat kekkereihinsä.

– Koko ajan kevyempään suuntaan ollaan menossa, hän kertoo.

– Aika yleinen lähtökohta on kylmä buffet-pöytä, jossa on marinoitua kanaa ja lämminsavulohta. Rasvaiset tuotteet ovat yhä enenevässä määrin jäämässä pois.

 

Bladin mukaan syötävän murkinan kokonaismäärät ovat juhlissa vähentyneet, mutta ruokalajeja on vastaavasti taas enemmän. Vähähiilihydraattinen trendi vaikuttaa voimakkaasti ja perinteinen päälisuke peruna on väistymässä. Television ja internetin ruokabuumien myötä ihmiset ovat hyvin selvillä eri kulttuurien keittiöistä, eikä oikeastaan mikään ole enää liian eksoottista.

– Monilla asiakkailla on aivan selkeä visio siitä, mitä he juhliinsa haluavat, mutta totta kai meiltä myös kysytään ruokalistoja ja ehdotuksia.

– Yritysten kesäjuhlissa on usein joku teema ja joku haluaa viettää häitään esimerkiksi Las Vegas -tunnelmissa. Silloin pöytään katetaan hummerisalaattia ja todella korkealuokkaista lihaa.

 

Vaativat tai erikoiset pyynnöt aiheuttavat tietenkin lisävipinää pitopalvelun keittiössä, mutta ovat tietyllä tavalla myös koko homman suola.

– Joskus reseptiikkaa ja tietoa joutuu toden teolla hakemaan, mutta sehän on vain mielenkiintoista sekä kehittävää ja antaa virtaa päivittäiseen puurtamiseen, Blad tuumii.

– Eihän siitä pääse mihinkään, että aika hektistä touhua tämä on. Aikataulujen pitää natsata ja helpompiakin tehtäviä on, kuin tarjoilla kolmen ruokalajin juhlatarjoilu jossain metsässä, jonne ei tule edes vettä. Hyvä tiimi ja huolellinen taustatyö ovat olennaisen tärkeitä asioita.

 

Perinteiden voima on heikentymässä hämäläisissäkin ruokapöydissä, vaikka vanhempi sukupolvi pitää vielä kiinni niitä kiinni. Pikkujoulujuhliinkaan ei enää haluta samaa valikoimaa kuin klassiseen aattoillan ruokapöytään.

– Täytyy kuitenkin todeta, että täällä Hämeessä savustetut lohet ja mansikkakakut pitävät edelleen pintansa. Ja kyllä siihen tuikataan aina myös lihapullat kylkeen, siitähän ei päästä mihinkään.

 

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset