Kaupunkiuutiset

Poika tuli kotiin

HPK:n entinen juniori Heikki Liedes pelasi keskiviikkona ensimmäisen liigapelinsä kasvattajaseurassaan. Nelosketjun laidassa SaiPaa vastaan tuli mukavasti jääaikaa ottelun loppuun asti.

Ensi vuoden alussa 22 vuotta täyttävä Liedes lähti vuonna 2011 Hämeenlinnasta Amerikkaan USHL-junioriliigaan ja viipyi reissullaan puoli vuotta. Sen jälkeen vierähti reilun kauden verran Kuopissa KalPassa. Maailmalla hän myöntää tunteneensa koti-ikävää – ja kaivanneensa Rinkelinmäen hallin hotsia.

– Nyt oli Kuin kotiin olisin tullut. Kiva oli kävellä jäähalliin, kun näki paljon tuttuja. Tuntuu, että kuulun tänne, hän iloitsee.

Nuorena itsenäistynyt Liedes sanoo, että Amerikan-vuodet olivat opettavaisia; yhtäkkiä piti pitää itsensä huolta ympyröissä, joissa kieli ja kulttuuri olivat uusia. Hän kuvaakin 3,5 vuoden matkaansa aikuistumisen vuosiksi. Reppuun on jäänyt myös hyvä kielitaito, mitä hän pitää loistavana pääomana. Se auttaa myös kanssakäymisessä joukkueen ulkomaalaisten pelaajien kanssa.

Helppo tulla

Kerhoon oli Liedeksen mielestä helppo tulla, sillä pelikavereistakin lähes puolet on vanhoja tuttuja. Aiemmin hän oli nähnyt televisiosta HPK:n otteita HIFK:ta ja Sportia vastaan, ja itse hän oli kentällä viime viikolla KalPan riveissä Hämeenlinnassa.

– HPK pelaa hyvää, suoraviivaista lätkää. Sellainen pelityyli sopii mulle. Odotan, että pääsen pelaaman ja saan vastuuta. Tuon joukkueeseen varmaan luisteluvoimaa, hän pohtii.

Siirto KalPasta Kerhoon tuli niin äkkiä, että isommat muuttotavarat jäivät vielä Kuopioon.

– Sunnuntaina haetaan loput. Alkuun tukikohta on vanhempieni luona, mutta pian muutan omaan asuntoon. Hämeenlinnassa on mukavaa se, että täällä on perhe ja kaikki kaverit.

Liedeksen tulon myötä HPK:n kokoonpano kasvoi jälleen yhdellä omalla juniorilla. Ei taida monella liigaseuralla olla yhtä paljon, parhaimmillaan lähes puolet kokoonpanosta, omia kasvatteja.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset