Kaupunkiuutiset

”Pojat pelaavat syksyllä, miehet keväällä”

Salibandyn korkeimmalla sarjatasolla ei pelaa tällä hetkellä joukkuetta Hämeenlinnasta, mutta ensi kaudella Salibandyliigassa saatetaan nähdä jopa täkäläinen paikallisottelu. Miesten ensimmäisen divisioonan eli Divarin loppuotteluihin selvinnyt Lammin Salibandy odotteli perjantai-iltana vastustajaa Hämeenlinnan Steelersin ja Uusikaarlepyyn Blue Foxin kohtaamisesta. Divarin voittaja nousee suoraan ja kakkonen pelaa karsintasarjan liigan toiseksi heikointa vastaan.

Molemmissa hämeenlinnalaisjoukkueIssa on useita nuoria pelaajia suurissa saappaissa. Heihin kuuluvat Suomen suurimpiin salibandylupauksiin lukeutuvat 19-vuotiaat Rasmus Kainulainen ja Ville Lastikka. Kaksikko oli viime keväänä avainrooleissa Suomen nuorten voittaessa MM-kultaa Helsingborgissa.

LaSB:n Kainulainen arvostaa korkealle Steelersin Lastikan pelitaitoja.

– Maailmanluokan pelimies on kyseessä. Hän tekee maaleja, syöttelee ja tekee kaikkea tosi hyvin.

Lastikka antaa samalla mitalla takaisin Kainulaiselle. Kaksikon yhteispeli on toiminut maajoukkueissa erinomaisesti heidän vahvuuksiensa täydentäessä toisiaan. Siinä missä Lastikka on maalitykki, Kainulainen on enemmän pelintekijä.

– Olen aina tykännyt pelata hänen kanssaan. Rasmus on sellainen vekkuli kaveri ja vähän samantyyppinen väkkärä kuin Nico Jonaeson (Steelers-ketjukaveri). Kun osaan katsoa ne paikat, joihin ”Rasse” voi syöttää, aika usein tulee palloa lapaan. Sitten saa melkein tyhjiin laittaa, Lastikka kuvailee.

MOLEMPIA lahjakkuuksia odotetaan ensi kaudeksi Salibandyliigaan, nousevat heidän joukkueensa tai eivät. He antavat kuitenkin ajan näyttää, mitä ensi kausi tuo.

Kolmen veljensä kanssa LaSB:ia edustava Kainulainen arvioi, että hänellä on matkalla liigapelaajaksi eniten kehitettävää fysiikassa.

– Fysiikkaa pitäisi parantaa. Puolustuspelaamisessa on myös paljon kehitettävää. Lihasta pitäisi saada näiden meikäläisen rimpuloiden ympärille, Kainulainen viittaa hinteliin raajoihinsa.

Myös tällä kaudella Divarin pistepörssin voittanut Lastikka mainitsee kehityskohteikseen fysiikan ja puolustuspelaamisen.

– Parannettavaa on varmasti puolustuspäässä, ja tarvitsen tiettyä nöyryyttä. Välillä tulee tehtyä vähän tyhmiä juttuja kentällä, että hätäilee vähän liikaa tai lähtee yrittämään väärässä paikassa jotain pikku kikkaa. Rutiinia pitäisi saada vielä yleispelaamiseen.

LASB VOITTI jo Divarin runkosarjan, joten sillä on loppuotteluissa kotietu. ”Kyläseuraa” on siivittänyt hollolalaisen Kainulaisen mukaan tällä kaudella menestykseen muun muassa joukkueen yhtenäisyys.

– Ei ole ikinä ennen ollut tällaista joukkuetta Lammilla. Olemme harjoitelleet tosi hyvin. Joukkue ei ole varmaan ollut ikinä näin yhtenäinen. Huippujätkiä on tosi paljon, Kainulainen arvioi.

Lastikka piti jalat maassa keskiviikon Blue Fox -voiton jälkeen. Nousu oli enää neljän voiton päässä, sillä finaalit pelataan paras viidestä.

– Ei nousu sen kauempana ole, mutta vaatii joukkueelta älyttömän paljon töitä. Meidän pitää pystyä niissä peleissä, mistä me ne voitot haluamme kairata, esittämään koko ajan parempaa peliä, Lopen kasvatti muistuttaa.

Hän uskoo, että Steelers on joukkueena valmis nousemaan liigaan ja hyvittämään viime kevään pettymyksen. Silloin ”Teräsmiehet” voittivat Divarin runkosarjan, mutta kaatuivat välierissä kuopiolaisille Welhoille.

– Olemme jo muutaman kauden pelanneet divaritasoon nähden hyvällä tasolla ja olleet runkosarjassa kahden parhaan joukossa. Näkisin, että tällä nipulla ansaitsemme liiganousun.

KAINULAINEN odottaa Steelersin kohtaamista finaaleissa luottaen vahvasti joukkueeseensa. Runkosarjassa LaSB voitti molemmat keskinäiset ottelut.

– Lähdemme siitä, ettei Steelers tule voittamaan meitä tänä vuonna kertaakaan. Heidän pitää olla valmiina, jos haluavat oikeasti haastaa meidät, Kainulainen varoitti pudotuspelien kynnyksellä.

Lastikka toppuuttelee lammilaisten itsevarmuutta.

– Katsotaan, ketkä ovat kovia keväällä. Niin kuin Juhamatti Aaltonenkin on sanonut: pojat pelaavat syksyllä ja miehet keväällä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset